Vattenbehandling

Vatten är den största ingrediensen i öl och utan bra vatten blir det inget bra öl. I Sverige har vi mycket bra vatten som lämpar sig ypperligt för ölbryggning. Däremot är det bra att pH-justera så att mäsken får ett optimalt pH för mäskningen. Utöver det kan man förändra smaken och karaktären på ölet genom att tillsätta olika salter: kalciumklorid som ger en fylligare, maltigare karaktär; samt kalciumsulfat och magnesiumsulfat som båda ger ölet en torrare, humligare karaktär.

  • Mjölksyra 80% 100ml

    Mjölksyra 80% 100ml

    Mjölksyra (Lactol) kan användas för att justera ner pH i mäsk och lakvattnet. 80% koncentration. 100ml. DoseringTypisk dosering är i intervallet 1-2 ml (kryddmått) per kilo malt. Använd...
    29 kr
  • Mjölksyra 80% 1L

    Mjölksyra 80% 1L

    Mjölksyra kan användas för att justera ner pH i mäsken.
    99 kr
    Tillfälligt slut

    Ange din e-post så mailar vi när varan finns i lager.

  • Mjölksyra 80% 20ml

    Mjölksyra 80% 20ml

    Mjölksyra (Lactol) i portionspack, kan användas för att justera ner pH i mäsk och lakvattnet. 80% koncentration. 20ml.DoseringTypisk dosering är i intervallet 1-2 ml (kryddmått) per kilo malt....
    10 kr
  • Kalciumklorid Flingor 77% 100g

    Kalciumklorid Flingor 77% 100g

    Kalciumklorid (CaCl2) flingor 77% av livsmedelskvalitet. Används för vattenbehandling vid ölbryggning.
    29 kr
  • Kalciumklorid Flytande 33% 100ml

    Kalciumklorid Flytande 33% 100ml

    Kalciumklorid (CaCl2 33%) flytande av livsmedelskvalitet. Används för vattenbehandling vid ölbryggning.
    35 kr
  • Kalciumklorid Flingor 77% 1kg

    Kalciumklorid Flingor 77% 1kg

    Kalciumklorid (CaCl2 77%) flingor av livsmedelskvalitet. Används för vattenbehandling vid ölbryggning.
    59 kr
  • Magnesiumsulfat 100g

    Magnesiumsulfat 100g

    Magnesiumsulfat av livsmedelskvalitet. Används för vattenbehandling vid ölbryggning.
    29 kr
  • Magnesiumsulfat 1kg

    Magnesiumsulfat 1kg

    Magnesiumsulfat av livsmedelskvalitet. Används för vattenbehandling vid ölbryggning.
    59 kr
  • Kalciumsulfat 100g

    Kalciumsulfat 100g

    Kalciumsulfat av livsmedelskvalitet. Används för vattenbehandling vid ölbryggning.
    29 kr
  • Kalciumsulfat 1kg

    Kalciumsulfat 1kg

    Kalciumsulfat av livsmedelskvalitet. Används för vattenbehandling vid ölbryggning.
    59 kr
  • Kalciumkarbonat 100g

    Kalciumkarbonat 100g

    Ren CaCO3, kalciumkarbonat (kallas ven Deacid), som kan användas för att behandla bryggvattnet när man brygger ett öl med rätt mycket mörkt rostade maltsorter, som chokladmalt och svartmalt....
    29 kr
  • Kalciumkarbonat 1kg

    Kalciumkarbonat 1kg

    Ren CaCO3, kalciumkarbonat (kallas även Deacid), som kan användas för att behandla bryggvattnet när man brygger ett öl med rätt mycket mörkt rostade maltsorter, som chokladmalt och svartmalt....
    69 kr
  • pH 5.2 Stabilisator 113g

    pH 5.2 Stabilisator 113g

    pH 5.2 Stabilisator sänker pH i din mäsk kring det gynnsamma värdet 5,2. Räcker till cirka 140 liter öl.
    99 kr
  • pH 5.2 Stabilisator 450g

    pH 5.2 Stabilisator 450g

    pH 5.2 Stabilisator sänker pH i din mäsk kring det gynnsamma värdet 5,2. Räcker till 560 liter öl.
    219 kr
  • Mätstickor pH 2,8-4,6 20-pack

    Mätstickor pH 2,8-4,6 20-pack

    Mät pH-värdet i vätska, t.ex. öl eller vin. Mätområde pH 2,8 - 4,6.
    49 kr
  • Mätstickor pH 3,8-5,5 20-pack

    Mätstickor pH 3,8-5,5 20-pack

    Mät pH-värdet i vätska, t.ex. öl eller vin. Mätområde pH 3,8 - 5,5.
    49 kr
  • Mätstickor pH 5,2-6,8 20-pack

    Mätstickor pH 5,2-6,8 20-pack

    Mät pH-värdet i vätska, t.ex. öl eller vin. Mätområde pH 5,2 - 6,8.
    49 kr
  • Mjölksyra 80% 250ml

    Mjölksyra 80% 250ml

    Mjölksyra (Lactic Acid) kan användas för att justera ner pH i mäsk och lakvattnet. 80% koncentration. 250ml. DoseringTypisk dosering är i intervallet 1-2 ml (kryddmått) per kilo malt. Använd...
    49 kr