Magnesiumsulfat av livsmedelskvalitet. Används för vattenbehandling vid ölbryggning för att få önskad mängd magnesium och sulfat. Sulfatet i magnesiumsulfatet ger ölet en torrare karaktär som framhäver humle och beska. 100g.

Användning
1g magnesiumsulfat per 10L ger tillskott av cirka 9 mg/l Magnesium (Mg2+) och cirka 39 mg/l Sulfat (SO4(2-)). Enheten mg/l är detsamma som PPM (Parts Per Million). Generellt gäller att 1g = 1ml = 1 kryddmått. Tillsätt i inmäskningsvattnet och rör runt så det blandas och löser sig, tillsätt därefter malten.

Dosering
0,5-1g (0,5-1 kryddmått) per 10 liter färdig öl. Detta passar generellt för dricksvatten i Sverige.

Grundläggande vattenbehandling
För en grundläggande vattenbehandling som passar generellt för dricksvatten i Sverige rekommendrar vi att du tillsätter följande per 8-10 liter färdigt öl: 0,5g kalciumklorid, 0,5g kalciumsulfat och 0,5g magnesiumsulfat. Detta ger ett tillskott av kalcium som är fördelaktigt vid mäskningen, magnesium som är bra för jästen samt ett bidrag av klorid och sulfat.
- Brygger du IPA kan du utöver det addera 0,5-1g kalciumsulfat (för en torrare karaktär), dvs 0,5g kalciumklorid, 1-1,5g kalciumsulfat och 0,5g magnesiumsulfat.
- Brygger du andra ölsorter såsom porter och stout kan du utöver det addera 0,5-1g kalciumklorid (för en fylligare karaktär), dvs 1-1,5g kalciumklorid, 0,5g kalciumsulfat och 0,5g magnesiumsulfat.

Nedladdningsbara filer


Du kanske även behöver


Låt andra veta vad du tycker om Magnesiumsulfat 100g