Mät pH-värdet i vätska, t.ex. öl eller vin. Mätområde pH 5,2 - 6,8. Avläsningsnoggrannhet 0,2-0,3. pH i mäsken (mäskvatten+malt) bör vara cirka 5,2-5,5 i rumstemperatur). 20-pack.

Användning
Ta ett prov av den vätska du vill mäta pH-värdet på, tex mäsk, i en behållare. Kyl ner behållaren (t.ex i kallt vattenbad) så att innehållet kommer så nära rumstemperatur som möjligt, 20-25 grader C. Håll pH-stickan i den vita fliken och doppa ner hela den färgade delen i vätskan i 3 sekunder. Dra upp stickan och jämför nu färgen på indikatorrutan (den i mitten utan pH-markering) med färgen på de färgade rutorna med pH-markering, för att få en indikation av vilket pH-värde som vätskan har. Tänk på att stickorna inte är helt exakta utan endast ger en indikation.

Vad är pH?
pH är mätning av koncentrationen fria vätejoner i en vätska. Rent vatten har pH 7. Vätskor med högre koncentration av vätejoner än rent vatten är syror och har ett pH-värde som är mindre än 7. Vätskor med lägre koncentration vätejoner än rent vatten är basiska (alkaliska) och har ett pH-värde högre än 7. pH-skalan går från 1 till 14.

Nedladdningsbara filer


Du kanske även behöver


Låt andra veta vad du tycker om Mätstickor pH 5,2-6,8 20-pack