Brygg gott öl hemma
Ölbryggningskitet är ett komplett startpaket för dig som vill brygga öl hemma - utan krusiduller. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 10 liter och ger 25-30st 33cl öl. Flaskningen sker enkelt med flaskfyllare utan kladd och krångel. Kitet har optimerats så att du ska få ett så klart och fint öl som möjligt.

Berliner Weisse 4,5%
Berliner Weisse är en sur, frisk och törstsläckande tysk veteöl. Ölet suras genom en Kettle Sour-process med hjälp av mjölksyrebakterier.

Addera frukt eller bär till din suröl
Det är enkelt att göra om denna sats Berliner Weisse till en suris med frukt och bär, kallas ofta "Florida Weisse". När ölet jäst i 3-4 dagar, häll försiktigt i frukt/bär (helst pastöriserade så de inte innehåller vildjäst eller bakterier) och låt jäsa resterande tid. Doseringen frukt/bär varierar beroende på hur kraftig smak den har, och hur mycket smak man vill ha. Hallon kan man till exempel addera mycket av, t.ex 50-300g per liter, medan passionsfrukt kan doseras lägre t.ex 10-20g per liter.
Hembryggeriets puréer är perfekta detta för ändamålet.

Receptkit Berliner Weisse 4,5%
- Surningsmetod: Kettle Sour, hel pilsnermalt för surning och muslinpåse ingår.
- Malt (krossad): Wheat, Pilsner
- Humle: Ingen behövs
- Jäst: English Ale
- Klarningsmedel: Protafloc
- pH-justering: Mjölksyra
- Kapsyler: Svarta kapsyler ingår
- Bryggmanual och Recept (Grainfather XML-fil finns vid förfrågan)
Innehåller kornmalt och vetemalt.

Jäsning
Denna ale jäses bäst i en temperatur på 18°C. Rekommenderat temperaturspann är 17-21°C. Använd gärna t.ex en jäskylväska eller temperaturkontrollerat kylskåp för att hålla jäskärlets temperatur rätt.

Hur lång tid tar det?
Surölet bryggs under 3-4 dagar. Dag 1 mäskas, lakas och snabbkokas ölet och sedan får det sura i 2-3 dygn. Dag 3 kokas ölet och sedan jäses det i 2 veckor. Därefter flaskas ölet och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt ca 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vad behöver jag ha hemma?
Förutom Hembryggeriets Bryggkit 10L behövs: Kastrull 10-15L, kastrull 3-5L, slev, ugnsgaller/sil, decilitermått, socker, bruna tomflaskor, plastfolie.
Notera: Om du inte har Hembryggeriets Bryggkit 10L så rekommenderar vi att du köper till en Bryggpåse 10L (BIAB) för malten. Om du har annan bryggutrustning för att brygga samma batchstorlek med krossad malt hemma så behövs inte bryggpåsen.

Nedladdningsbara filer


Våra kunder säger

  • Lennart L.
    En av dom bästa ölen jag har bryggt även om jag bara fick den till 4 %. Nästa blir med hallon i.
  • Henrik H.
    Bryggde denna med hallonpure..kanongod!! Blir fler av denna vara!

Låt andra veta vad du tycker om Berliner Weisse 4,5% Receptkit 10L