Berliner Weisse 4,5% Ölbryggningskit

{{variation.formatted_price}} {{variation.formatted_normal_price}}
Mängdrabatt! {{price.formatted_normal_price}}/st vid köp av {{price.price_quantity}} eller fler
Finns i lager

Köp till

Brygg gott öl hemma
Ölbryggningskitet är ett komplett startpaket för dig som vill brygga öl hemma - utan krusiduller. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 10 liter och ger ca 28st 33cl öl. Flaskningen sker enkelt med flaskfyllare utan kladd och krångel. Kitet har optimerats så att du ska få ett så klart och fint öl som möjligt.

Berliner Weisse 4,5%
Berliner Weisse är en sur, frisk och törstsläckande tysk veteöl. Ölet syras genom en Kettle Sour-process med hjälp av mjölksyrebakterier. Bitterhumlen är Hallertauer Tradition från södra Tyskland och jästen är en engelsk alejäst.

Addera frukt eller bär till din suröl
Det är enkelt att göra om denna sats Berliner Weisse till en suris med frukt och bär, en så kallas "Florida Weisse". När ölet jäst i 3-4 dagar, häll försiktigt i frukt/bär (helst pastöriserade så de inte innehåller vildjäst eller bakterier) och låt jäsa resterande tid. Hallon kan man till exempel addera mycket av, t.ex 50-300g per liter, medan passionsfrukt kan doseras lägre t.ex 10-20g per liter.
Hembryggeriets puréer är perfekta detta för ändamålet.

Ölbryggningskitet innehåller
Receptkit Berliner Weisse 4,5%
- Surningsmetod: Kettle Sour, hel pilsnermalt för surning och muslinpåse ingår.
- Malt (krossad): Wheat, Pilsner
- Humle: Hallertauer Tradition
- Jäst: English Ale
- Klarningsmedel: Protafloc
- pH-justering: Mjölksyra
- Kapsyler: 40st svarta kapsyler ingår
- Bryggmanual och Recept (Grainfather XML-fil finns vid förfrågan)
Innehåller kornmalt och vetemalt.

Bryggkit

  • 15-liters tappkärl med tappkran
  • 15-liters jäskärl utan tappkran
  • Flaskfyllare med 1m slang för tappkranen
  • Automatisk pumphävert
  • Kapsyleringsapparat
  • Bryggpåse för malt (BIAB)
  • Termometer
  • Saftsil med ställning
  • Jäsrör
  • Rengörings- och desinfektionsmedel
  • Instruktioner

Hur lång tid tar det?
Surölet bryggs under 3-4 dagar. Dag 1 mäskas, lakas och snabbkokas ölet och sedan får det sura i 2 dygn. Dag 3 kokas ölet och sedan jäses det i 2 veckor. Därefter flaskas ölet och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt ca 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vad behöver jag ha hemma?
10-liters kastrull, 5-liters kastrull, slev, ugnsgaller/sil, decilitermått, socker, bruna tomflaskor, plastfolie.


Våra kunder säger

  • Lennart L.
    En av dom bästa ölen jag har bryggt även om jag bara fick den till 4 %. Nästa blir med hallon i.

Låt andra veta vad du tycker om Berliner Weisse 4,5% Ölbryggningskit

*Namn
*E-post
Betyg
Bedömning
Antispam
* = Obligatoriska fält