Brygg gott öl hemma
Ölbryggningskitet är ett komplett startpaket för dig som vill brygga öl hemma - utan krusiduller. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 10 liter och ger 25-30st 33cl öl. Flaskningen sker enkelt med flaskfyllare utan kladd och krångel. Kitet har optimerats så att du ska få ett så klart och fint öl som möjligt.

Tropical Citrus IPA 6,5%
En India Pale Ale (IPA) med underbar arom av citrus och tropiska frukter. Ölet torrhumlas för extra härlig doft. Alkoholstyrkan kompletteras väl av humlebeskan och ger ölet en fin balans.

IPA eller dubbel-IPA - välj själv!
Nu kan du välja om du vill göra 10-liter IPA på 6,5% (ca 28st 33cl öl) eller 8 liter dubbel-IPA på 8% (ca 22st 33cl öl). Instruktioner finns i recepturen som medföljer receptkitet. Perfekt för dig som älskar stark dubbel-IPA med härlig smak och fint avvägd beska.

Receptkit Tropical Citrus India Pale Ale 6,5%
- Malt: Golden Promise Pale ale, Cara Pils
- Humle: Citra
- Torrhumling: Ja
- Jäst: American Ale
- Klarningsmedel: Protafloc
- Kapsyler: 40st
- Instruktioner
- Mjölksyra för pH-justering
Innehåller kornmalt.

Hur lång tid tar det?
Själva bryggningen tar cirka 4 timmar. Sedan ska ölet jäsa i 2 veckor, därefter flaskas det och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vad behöver jag ha hemma?
Kastrull 10-15 liter, kastrull 3 liter, slev, ugnsgaller/sil, decilitermått, socker, bruna tomflaskor.


Du kanske även behöver


Våra kunder säger

  • Peter P.
    Första försöket med egen öl och denna är precis i min smak, lite för lite kolsyra vid första försöket men har har förstått att det gör att öka med sockermängden vid tappningen. Vilket jag kommer att prova vid nästa bryggning. Mycket nöjd med denna produkt. Mvh Peter
  • Mikael
    Riktigt grym öl, kommer absolut beställa flera ggr
  • Bengt
    Mycket god och fantastisk doft. Har toner av citrus och mango/passion. Inte den mest beska. Kanske försök på dipa nästa gång...

Låt andra veta vad du tycker om Tropical Citrus IPA 6,5% Receptkit