En vinjäst från Red Star (Fermentis). Den första vinjäststammen som isolerades vid University of California, Davis. Används mycket i vinnäringen i USA.

Ger en snabb start av jäsningen. Klarar höga jästemperaturer, upp till 35 °C. Ger bra resultat även vid svåra förhållanden (låga halter av näringsämnen, hög SO2-halt).

Ger en relativt ren och neutral jäsning och låter därigenom druvkaraktären komma fram. Ger låga halter av flyktiga syror och acetaldehyd.

Optimal för fylliga röda och vita viner av hög kvalitet.

Hette förut Red Star Montrachet.

Alkoholtolerans: 15 %
Jästemperatur: 15 °C - 35 °C
Tillverkare: Fermentis
Mängd: 5g, räcker för upp till 23 liter
Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491


Låt andra veta vad du tycker om Red Star Premier Classique Vinjäst 5g