Klarningsmedel

Alcotec 24 Extra Klar
Alcotec 24 Extra Klar är ett tvåkomponents klarningsmedel för upp till 25L vin eller jäst för turbobrännvin. Särskilt lämplig för svår rensning av firewine som Alcotec 24.Förpackning: 135 gram, tillräckligt för 25 liter.Användning:Ställ först av för att ta bort eventuellt sediment, skaka sedan eller rör om kraftigt för att ta bort CO2. Tillsätt påse A, rör om försiktigt. Vänta i två timmar och tillsätt sedan påse B och rör om försiktigt. Låt stå 24 timmar för att klarna.Innehåll: Vatten, Kieselsol, Kitosan (skaldjur).

Alcotec 24 Mega Klar
Alcotec 24 Mega Klar (supersnabbt klarningsmedel) är ett tvåkomponents klarningsmedel för vin- eller turbojästtvätt. Det klarnar normalt allt inom 24 timmar även om vissa särskilt svåra turbojästtvättar som de från Alcotec 24 kan ta 48 timmar. Konsumentförpackningen kommer i en dubbel dospåse med en totalvikt på 260g som klarar 100L.Användningsinstruktioner: Ställ först av för att ta bort eventuellt sediment, skaka eller rör sedan om för att ta bort CO2. Tillsätt påse A, rör om försiktigt, vänta 1-2 timmar. Tillsätt påse B, rör om försiktigt, låt bli klar i 24 timmar.Innehåll: Vatten, kiselsol, kitosan (skaldjur)Nettovikt: 260g

Alcotec 24 Turbo Klar
Alcotec 24 Turbo Klar är ett klarningsmedel i två delar (kiselsol och chitosan) för klarning av mäsk och vin.Instruktioner: Tappa först om för att bli av med bottensatsen. Skaka sedan ur resterande kolsyra. Tillsätt påse A, rör om försiktigt. Vänta 1-2 timmar. Tillsätt påse B, rör om försiktigt igen, och låt stå i 24 timmar.Innehåller: kiselsol, chitosan.

Pektolas 5g
Pektolasenzym används för att bryta ner pektin som finns i en del frukt och bär. Innehåll: Pektolas enzym 5g.

Pektolas Enzym 1g för 25L
Pektolasenzym används för att bryta ner pektin som finns i en del frukt och bär. Innehåll: Pektolas enzym 1g för 25L.

Pilsner Enzym 4g/25L
Pilsnerenzym hjälper till att jäsa ut öl genom att omvandla de ofermenterbara jäsbara ämnena. Kan också hjälpa till vid avstannade jäsningar. Det gör att mer av sockerarterna i mäsken eller vörten kan omvandlas vilket resulterar i en torrare öl och därmed högre alkoholhalt.Tillsätt i början av jäsningen.För 25L. Innehåll: Pilsnerenzym 4g

Protafloc Klarningsmedel 0,5g
Ger ett klarare och mer genomskinligt öl. Portionsförpackning för upp till 30 liter.

Protafloc Klarningsmedel 200g
Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört. Vikt: 200g

Protafloc Klarningsmedel 40g
Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört. Vikt: 40g

Protafloc Klarningsmedel 50g
Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört. Vikt: 50g

White Labs Clarity Ferm 10ml
Clarity-Ferm är ett enzym som har två tillämpningar inom ölbryggning: 1) Motverkar köldgrumling. 2) Reducerar innehållet av gluten i öl.- Clarity Ferm Används för att skapa gluten-reducerade öl.- Motverkar effektivt köldgrumlighet (Chill Haze).- Ökar hållbarheten.- Påverkar inte smak eller lukt.- Påverkar inte skumbildning.- Enkel att använda och ingen speciell utrustning krävs.KöldgrumlingKöldgrumling orsakas av utfällning av komplex bildade av polyfenoler och proteiner vid kallagring. Clarity-Ferm motverkar bildandet av sådana komplex.Reducerar gluteninnehållDessutom sänker Clarity-Ferm gluteninnehållet väsentligt och kan användas för att brygga glutenfri öl. Öl av kornmalt och/eller vetemalt som behandlats med Clarity-Ferm brukar innehålla under 20 ppm gluten, vilket är det internationella gränsvärdet för öl att betraktas som "glutenfri".Dosering10 ml per 20 liter öl. Tillsätts samtidigt som jästen.