Laktobakterier

Kylklamp 200g

Kylklamp 200g

Påse med 200g kylgel för transport av temperaturkänslig råvara. Välj om du vill ha en fryst påse eller välkyld. (OBS! Tänk på att flytande jäst helst inte ska frysa). Utseendet på kylpåsen kan skilja.Mått:Ca 14x16cm och ca 1-1,5cm hög

12 kr
9 kr
DEAL
Kylklamp 400g

Kylklamp 400g

Påse med 400g kylgel för transport av temperaturkänslig råvara. Välj om du vill ha en fryst påse eller välkyld. (OBS! Tänk på att flytande jäst helst inte ska frysa). Utseendet på kylpåsen kan skilja.Mått:Ca 14x16cm och ca 2-3cm

19 kr
12 kr
DEAL
White Labs WLP672 - Lactobacillus Brevis

White Labs WLP672 - Lactobacillus Brevis

Lactobacillus Brevis är en stavformad bakterie som används för att sura öl. Producerar normalt mer mjölksyra än Lactobacillus Delbrueckii. Passar utmärkt till alla typer av suröl. Använd under 40 grader.White Labs WLP672 - Lactobacillus BrevisFörjäsbarhet: 80 %Flockulering: LågRek. temperatur: Under 40 graderAlkoholtolerans: 5 - 10% General Use of Bacteria for Kettle Souring/Quick Souring methods:- Generally 1L per 2-3BBLs is necessary for quick souring within 48-72 hours- The higher the pitching rate, the faster the souring- Anaerobic environment is preferred for Lactobacillus- Temperatures ranging from 80-95°F (26-35°C) are optimal for most Lactobacillusstrains. See reference guide for strain specifics.- Wort production needs to be very clean

109 kr
Tillfälligt slut
Visa produkt
Lallemand Philly Sour Jäst

Lallemand Philly Sour Jäst

WildBrew Philly Sour är en jäst ur släktet Lachancea som har den speciella egenskapen att både kunna producera etanol och mjölksyra under en och samma förjäsning. Jästen isolerades från trädbark och renodlades vid University of the Sciences i Philadelphia, USA.Smakprofilen är syrlig, med toner av rött äpple, persika och annan stenfrukt. Philly Sour kan användas för öl där en uppfriskande syra är önskvärd, som berliner weisse, gose och andra traditionella, syrliga öltyper. Till skillnad från mjölksyrebakterier är denna jäst inte känslig för humlens alfasyror och kan alltså användas även för välhumlad syrlig öl (som Sour IPA).Har hög förjäsningsgrad och flockning, men ett något långsammare jäsförlopp jämfört med normal alejäst. En ökad andel glukos i vörten verkar kunna bidra till ökad syraproduktion.Optimal jästemperatur är mellan 20 - 25 °C. Rekommenderad dosering är 0,5 - 1 g per liter vid normal vörtstyrka.Philly Sour är STA1 negativ (ej var. diastaticus) och tenderar att bli utkonkurrerad av andra jäststammar, men bör ändå hanteras som vildjäst i bryggeriet.Förjäsbarhet: högAlkoholtolerans: 9 %Flockning: högJästemperatur: 20 - 25°C (68 - 77°F)Tillverkare: LallemandIngredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491

55 kr
Mängdrabatt!
49 kr/st vid köp av 2 eller fler
Sour Pitch 10g (Lallemand)

Sour Pitch 10g (Lallemand)

WildBrew™ Sour Pitch är en ren kultur med mjölksyrabakterier, utvalda specifikt för ölbryggning av syrliga ölstilar. Ger ren och balanserad syra med en citrusaktig smakprofil, lämplig både för traditionella och moderna syrliga öl. Förutsatt att Sour Pitch tillsätts under optimala förhållanden går det att reproducera syrlig öl, under säkra och stabila former. Kulturen kan användas med olika metoder, exempelvis "kettle souring". För bästa resultat bör vörten vara helt ohumlad eller ha en mycket låg beska.Lämplig för bland annat berliner weisse, gose, lambic, farmhouse ale och andra ölstilar där syra önskas bidra till karaktären.Sour Pitch klassificeras som Lactobacillus plantarum, som är fakultativ heterofermentiv (producerar förutom mjölksyra även koldioxid och ättiksyra eller etanol).Dosering: 10 gram per 100 literLämpligt pH vid inokulering: >3.4Temperatur: 30 - 40 °C (86 - 104 °F)Tllverkare: Lallemand

199 kr
Tillfälligt slut
Visa produkt
Helveticus Pitch 10g (Lallemand)

Helveticus Pitch 10g (Lallemand)

WildBrew™ Helveticus Pitch är en ren kultur med mjölksyrabakterier, utvalda specifikt för ölbryggning av syrliga ölstilar. Ger en intensiv och skarp citrusaktig smakprofil med tydlig syra, lämplig både för traditionella och moderna syrliga öl. Helveticus Pitch ger en tydligare syrlighet än Lactobacillus plantarum.Förutsatt att Helveticus Pitch tillsätts under optimala förhållanden går det att reproducera syrlig öl, under säkra och stabila former. Kulturen kan användas med olika metoder, exempelvis "kettle souring". För bästa resultat bör vörten vara helt ohumlad eller ha en mycket låg beska.Lämplig för bland annat berliner weisse, gose, lambic, farmhouse ale och andra ölstilar där syra önskas bidra till karaktären.Sour Pitch klassificeras som Lactobacillus helveticus, som är fakultativ heterofermentiv (producerar förutom mjölksyra även koldioxid och ättiksyra eller etanol).Dosering: 10 gram per 100 literLämpligt pH vid inokulering: >3.4Jästemperatur: 38 - 45 °C (100 - 113 °F)Tillverkare: Lallemand

179 kr
Tillfälligt slut
Visa produkt