En vinjäst från Lalvin (Lallemand). Rekommenderas allmänt för röda viner där druvkaraktären ska framhävas. Denna stam av Sacharomyces cerevisiae har isolerats i Bourgogne-distriktet av Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne (BIVB). Utvald för sin förmåga att jäsa en traditionell Pinot Noir.
Hette förut “Bourgovin RC 212”.
Förjäsbarhet: N/A
Alkoholtolerans: 16 %
Flockning: N/A
Jästemperatur: 20 - 30 °C
Tillverkare: Lallemand
Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491
Hette förut “Bourgovin RC 212”.
Förjäsbarhet: N/A
Alkoholtolerans: 16 %
Flockning: N/A
Jästemperatur: 20 - 30 °C
Tillverkare: Lallemand
Ingredienser: Jäst, Emulgeringsmedel E491