Brygg gott öl hemma
Receptkitet är för dig som redan har bryggkit eller annan bryggutrustning hemma. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 10 liter och ger 25-30st 33cl öl.

Challenger English IPA 6,5%

Detta öl är en välhumlad engelsk India Pale Ale (IPA) som tar upp kampen med sina amerikanska kusiner. Den engelska alejästen och humlen gör ölet fruktigare i smak och arom. Ölet torrhumlas för extra härlig doft. Alkoholstyrkan kompletteras väl av humlebeskan och ger ölet en fin balans.

IPA eller dubbel-IPA - välj själv!
Nu kan du välja om du vill göra 10-liter IPA på 6,5% (ca 28st 33cl öl) eller 8 liter dubbel-IPA på 8% (ca 22st 33cl öl). Instruktioner finns i recepturen som medföljer receptkitet. Perfekt för dig som älskar stark dubbel-IPA med härlig smak och fint avvägd beska.

Receptkit Challenger English IPA 6,5%
- Malt: Maris Otter Pale Ale
- Humle: Challenger
- Torrhumling: Ja
- Jäst: English Ale
- Klarningsmedel: Protafloc
- Kapsyler: 40 st
- Instruktioner
- Mjölksyra för pH-justering
Innehåller kornmalt.

Hur lång tid tar det?
Själva bryggningen tar cirka 4 timmar. Sedan ska ölet jäsa i 2 veckor, därefter flaskas det och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vad behöver jag ha hemma?
Kastrull 10-15 liter, kastrull 3 liter, slev, ugnsgaller/sil, decilitermått, socker, bruna tomflaskor.

Nedladdningsbara filer


Du kanske även behöver


Våra kunder säger

  • Annika A.
    Fantastiskt gott öl! Dock vill jag rekommendera att den står ytterligare några veckor efter de två första rekommenderade (efter buteljering). Ett öl som rosades av även \"icke-öldrickande\"!
  • Tom T.
    Mycket god IPA. Lagom fruktig och välbalanserad i smaken. Jag provade att lägga i ”Carbonation Drops” i ett par flaskor, men de blev aningen fruktigare i smaken och sämre skum.
  • Lollo
    Det enda ölet vi bryggt flera gånger. Mycket smak, och stadig beska men inte så mycket citrus. Enkelt och välbalanserat!

Låt andra veta vad du tycker om Challenger English IPA 6,5% Receptkit