Weyermann


Weyermann Caramünch-1 1kg Hel
Mellanljus karamellmalt med rik maltighet med lätt sötma. Bidrar med fyllighet och munkänsla ger stabilare skum.Används normalt upp till 15 % av maltmängden. Ger ölet en djupare färg med dragning åt koppar.Under torkningsprocessen får kornet vila vid 65 °C så att förjäsbart socker frigörs, innan temperaturen höjs och sockret delvis tilåts karamellisera.Weyermann Caramünch-1 1kg HelSädesslag: kornFärg: 80 - 100 °EBC (31 - 38 Lovibond)Tillverkare: Weyermann®Användning: Använd upp till 15% av maltnotan

Weyermann Roasted Barley 250g Krossad
Rostat korn ger en hårdrostad smak med inslag av espresso och lakrits. Har en bränd, torr och litet bitter karaktär. Används oftast i mindre mängder för smak och färg och är utmärkt till stout. Bidrar med mörk färg som kan dra åt rödbrunt, nära svart vid högre andel. Hårdrostad malt sänker mäskens pH, vilket gör att bryggaren kan behöva kompensera för detta genom att tillsätta kalciumkarbonat i mäsken. Rostat korn saknar enzyminnehåll. Weyermann Roasted Barley 250gSädesslag: kornFärg: 1000 - 1300 °EBC (376 - 488 Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%Tillverkare: Weyermann®

Weyermann Carafa 3 Special Malt 1kg Hel
Svart malt (svartmalt, black malt) är den hårdast rostade malt som finns. Den har en kraftigt bränd smak som kan vara ganska skarp. Används i mörka överjästa öl men sällan i större dos än 10% av maltmängden (ofta tillsammans med chokladmalt till porteröl). Kan med fördel användas för färg- och smaksättning på 1%-nivån till många öltyper. Carafa® är ett registrerat varumärke som Weyermann® har. III (3) indikerar att den ännu mörkare rostad än I och II. Denna malt ("Special") är gjord på avskalat korn, och blir därigenom rundare i smaken. Weyermann Carafa 3 Special Malt 1kg HelInnehåll: 1kg hel kornmaltAnvändning: Använd upp till 10% av maltnotanFärg: 1300 - 1500 °EBC (488 - 563 Lovibond)

Weyermann Extra Pale Premium Pilsner Malt 1kg Hel
Extra ljus basmalt med lätt och ren smak och någon sötma. Utmärkt grund för de ljusaste ölstilarna, som tysk pils, NEIPA eller mexikansk ljus lager.Premium pilsnermalt från Weyermann® framställs av högkvalitativt två-radigt korn som försiktigt torkas vid låg temperatur. Den varsamma torkningsprocessen ger en extra ljus malt. Denna pilsnermalt har högt enzyminnehåll, låg proteinhalt och ger normalt ett pålitligt utbyte från mäskningen.Weyermann Extra Pale Premium Pilsner Malt 1kg HelInnehåll: 1kg hel kornmaltSädesslag: kornFärg: 2 - 2,5 °EBC (1,3 - 1,5 Lovibond)Användning: Använd upp till 100% av maltnotan

Weyermann Munich-1 Malt 1kg Hel
Mellanljus basmalt med karaktäristiskt maltig smak. Brödigt maltig med viss maltsötma och kexighet.Traditionellt använd till mörka bayerska öltyper i upp till 100 % av maltmängden. En lägre andel tillför komplexitet och maltighet.Munich I är den beteckning Weyermann® använder på sin ljusare münchnermalt. Enzyminnehållet är något lägre än i pilsnermalt och pale ale-malt.Weyermann Munich-1 Malt 1kg HelSädesslag: kornFärg: 12 - 18 °EBC (5 - 7 Lovibond)Innehåll: 1kg Hel kornmaltSädesslag: korn

Weyermann CaraAmber Malt 250g Krossad
Mellanmörk karamellmalt, Caramel Amber, med maltig och lätt karamellig sötma. Inslag av kex eller kakor med någon ton av kola. Ger en vacker färg med dragning åt rött åt ölet. Bidrar med fyllighet, munkänsla och förbättrad smakstabilitet. Används normalt i upp till 20 % av totala maltgivan. Weyermann CaraAmber Malt (Caramel Amber)Innehåll: 250g krossad kornmalt Sädesslag: kornFärg: 60 - 80 °EBC (23 - 31 Lovibond)Rekommenderad mängd: Upp till 20%

Weyermann Carafa 1 Special Malt 1kg Hel
Chokladmalt med smak av mörk choklad och kaffe, med tydligt rostade toner. Carafa® I Special tillverkas av skalat korn, vilket ger mjukt avrundade snarare än bittra rostade toner.Används i mindre mängd för färgjustering och upp till 10 % för mörka ölstilar där rostade smaker är en del av karaktären. Bidrar med brunsvart färg, men vitt ölskum.Malten är rostad och har därför inget enzyminnehåll. Hårdrostad malt sänker mäskens pH, vilket gör att bryggaren kan behöva kompensera för detta genom att tillsätta kalciumkarbonat i mäsken. Carafa® är ett varumärke registrerat av Weyermann®.Sädesslag: kornFärg: 800 - 1000 °EBC (301 - 376 Lovibond)Weyermann Carafa 1 Special 1kg HelInnehåll: 1kg hel kornmaltAnvändning: Använd upp till 10% av maltnotan

Weyermann Munich-2 Malt 1kg Hel
Mellanmörk basmalt med robust maltig smak. Brödigt maltig med tydlig maltsötma och inslag av honung. I högre andel kan vissa smaker av torkad frukt och nötighet märkas.Traditionellt använd till mörka bayerska öltyper i upp till 100% av maltmängden. I mindre andel bidrar maltsorten med komplexitet, maltighet och färg.Munich II är den beteckning Weyermann® har på sin mörkare münchnermalt.Weyermann Munich-2 Malt 1kg HelSädesslag: kornFärg: 20 - 25 °EBC (8 - 10 Lovibond)Innehåll: 1kg Hel kornmaltSädesslag: korn

Weyermann Munich-2 Malt 1kg Krossad
Mellanmörk basmalt med robust maltig smak. Brödigt maltig med tydlig maltsötma och inslag av honung. I högre andel kan vissa smaker av torkad frukt och nötighet märkas.Traditionellt använd till mörka bayerska öltyper i upp till 100% av maltmängden. I mindre andel bidrar maltsorten med komplexitet, maltighet och färg.Munich II är den beteckning Weyermann® har på sin mörkare münchnermalt.Weyermann Munich-2 Malt 1kg KrossadSädesslag: kornFärg: 20 - 25 °EBC (8 - 10 Lovibond)Innehåll: 1kg krossad kornmaltSädesslag: korn

Weyermann Caramünch-1 Malt 1kg Krossad
Mellanljus karamellmalt med rik maltighet med lätt sötma. Bidrar med fyllighet och munkänsla ger stabilare skum.Används normalt upp till 15 % av maltmängden. Ger ölet en djupare färg med dragning åt koppar.Under torkningsprocessen får kornet vila vid 65 °C så att förjäsbart socker frigörs, innan temperaturen höjs och sockret delvis tilåts karamellisera.Weyermann Caramünch-1 Malt 1kg KrossadSädesslag: kornFärg: 80 - 100 °EBC (31 - 38 Lovibond)Tillverkare: Weyermann®Användning: Använd upp till 15% av maltnotan

Weyermann Cararye Malt 250g Krossad
Cararye är en karamelliserad rågmalt från Weyermann. Ger en mjukt aromatisk, kexaktig, mild rågkaraktär och en mörkare brun färg på ölet. Gjord på råg.Perfekt för:- IPA; Rye IPA, Juicy IPA, Hazy IPA, NEIPA- Rye Beer; German Rye Beer, Roggenbier, Sathi- Stout; Russian Imperial Stout- Multigrain Beer- KwassWeyermann Cararye Malt 250g KrossadInnehåll: 250g krossad rågmaltFärg: 150-200 EBCAnvändning: Använd upp till 15% av maltnotanExtrakt: 74%

Weyermann CaraAmber 1kg Hel
Mellanmörk karamellmalt med maltig och lätt karamellig sötma. Inslag av kex eller kakor med någon ton av kola. Ger en vacker färg med dragning åt rött åt ölet. Bidrar med fyllighet, munkänsla och förbättrad smakstabilitet.Används normalt i upp till 20 % av totala maltgivan. Weyermann CaraAmber 1kg HelSädesslag: kornFärg: 60 - 80 °EBC (23 - 31 Lovibond)Tillverkare: Weyermann®Användning: Använd upp till 20% av maltnotan

Weyermann Melanoidin Malt 1kg Krossad
Besläktad med münchnermalt men mörkare och ännu mer aromatisk. Bidrar med intensiv maltsötma med honungsmak och brödigt lättrostade toner.Används normalt med upp till 20 % av maltmängden men är märkbar även i lägre dosering, då den bidrar med smaker som kan förknippas med brödskorpa, rostat bröd eller dekoktionsmäskning. Ger en färg åt mörk bärnsten eller rödaktig koppar.Melanoidinmalt sänker pH i mäsken relativt mycket, för att vara en mellanmörk maltsort.Weyermann Melanoidin Malt 1kg KrossadSädesslag: kornFärg: 60 - 80 °EBC (23 - 31 Lovibond)Innehåll: 1kg krossad kornmaltAnvändning: Normalt 20% av maltnotan

Weyermann Melanoidin Malt 1kg Hel
Besläktad med münchnermalt men mörkare och ännu mer aromatisk. Bidrar med intensiv maltsötma med honungsmak och brödigt lättrostade toner.Används normalt med upp till 20 % av maltmängden men är märkbar även i lägre dosering, då den bidrar med smaker som kan förknippas med brödskorpa, rostat bröd eller dekoktionsmäskning. Ger en färg åt mörk bärnsten eller rödaktig koppar.Melanoidinmalt sänker pH i mäsken relativt mycket, för att vara en mellanmörk maltsort.Weyermann Melanoidin Malt 1kg HelSädesslag: kornFärg: 60 - 80 °EBC (23 - 31 Lovibond)Innehåll: 1kg kornmaltAnvändning: Normalt 20% av maltnotan

Weyermann CaraRye 1kg HEL
Cararye är en karamelliserad rågmalt från Weyermann. Ger en mjukt aromatisk, kexaktig, mild rågkaraktär och en mörkare brun färg på ölet. Gjord på råg.Perfekt för:- IPA; Rye IPA, Juicy IPA, Hazy IPA, NEIPA- Rye Beer; German Rye Beer, Roggenbier, Sathi- Stout; Russian Imperial Stout- Multigrain Beer- KwassWeyermann Cararye 1kg HELInnehåll: 1kg hel rågmaltFärg: 150-200 EBCAnvändning: Använd upp till 15% av maltnotanExtrakt: 74%

Weyermann Vetemalt Malt 250g Krossad
Vetemalt från Weyermann är en ljus malt med högt proteininnehåll som används i många typer av öl och ger en utmärkt enzymrik mäsk. Bidrar till stabilare, mer gräddigt skum och ökad munkänsla.Vetemalt är huvudingrediens i sydtyska veteöl, men är populär i många andra ölstilar. Ger litet färgbidrag och drar åt blekt halmgult vid högre proportioner.Eftersom vetemalt saknar skal blandas den oftast med annan basmalt för att maltbädden inte ska bli för kompakt. Har högt proteininnehåll.Innehåll: 250g krossad vetemaltFärg: 3 - 5 °EBC (1,7 - 2 Lovibond)

Weyermann Munich Malt 250g Krossad
Munich-malt från Weyermann är en kornmalt som ger ölet en intensivare färgnyans och framhäver maltsmak. Kan användas som specialmalt och basmalt i många typer av öl och ger en utmärkt enzymrik mäsk.Munich MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltFärg: 16 EBC (European Brewing Convention)

Weyermann Roasted Barley 1kg Hel
Rostat korn ger en hårdrostad smak med inslag av espresso och lakrits. Har en bränd, torr och litet bitter karaktär. Används oftast i mindre mängder för smak och färg och är utmärkt till stout. Bidrar med mörk färg som kan dra åt rödbrunt, nära svart vid högre andel. Hårdrostad malt sänker mäskens pH, vilket gör att bryggaren kan behöva kompensera för detta genom att tillsätta kalciumkarbonat i mäsken. Rostat korn saknar enzyminnehåll. Weyermann Roasted Barley HelSädesslag: kornFärg: 1000 - 1300 °EBC (376 - 488 Lovibond)Rekommenderad mängd: 5-10%Tillverkare: Weyermann®

Weyermann Carafa 1 Special Malt 250g Krossad
Chokladmalt med smak av mörk choklad och kaffe, med tydligt rostade toner. Carafa® I Special tillverkas av skalat korn, vilket ger mjukt avrundade snarare än bittra rostade toner.Används i mindre mängd för färgjustering och upp till 10 % för mörka ölstilar där rostade smaker är en del av karaktären. Bidrar med brunsvart färg, men vitt ölskum.Malten är rostad och har därför inget enzyminnehåll. Hårdrostad malt sänker mäskens pH, vilket gör att bryggaren kan behöva kompensera för detta genom att tillsätta kalciumkarbonat i mäsken. Carafa® är ett varumärke registrerat av Weyermann®.Sädesslag: kornFärg: 800 - 1000 °EBC (301 - 376 Lovibond)Weyermann Carafa 1 Special Malt 250g KrossadInnehåll: 250g krossad kornmaltAnvändning: Använd upp till 10% av maltnotan

Weyermann Carafa 3 Special Malt 250g Krossad
Svart malt, eller svartmalt (black malt), är den hårdast rostade malt som finns. Den har en kraftigt bränd smak som kan vara ganska skarp. Används i mörka överjästa öl men sällan i större dos än 10% av maltmängden (ofta tillsammans med chokladmalt till porteröl). Kan med fördel användas för färg- och smaksättning på 1%-nivån till många öltyper. Carafa® är ett registrerat varumärke som Weyermann® har. III (3) indikerar att den ännu mörkare rostad än I och II. Denna malt ("Special") är gjord på avskalat korn, och blir därigenom rundare i smaken. Weyermann Carafa 3 Special Malt 250g KrossadInnehåll: 250g Krossad kornmaltAnvändning: Använd upp till 10% av maltnotanFärg: 1300 - 1500 °EBC (488 - 563 Lovibond)

Weyermann Caramünch-3 1kg Hel
Mörk karamellmalt som ger tydligt karamellig och söt maltighet. Inslag av kakor och lätt ton av torkad frukt. Bidrar med fyllighet och munkänsla och förbättrar skumstabiliteten. Används normalt till upp till 10 % av maltmängden. Ger ölet en djupare färg med dragning åt koppar. Under torkningsprocessen får kornet vila vid 65 °C så att förjäsbart socker frigörs, innan temperaturen höjs och sockret delvis tilåts karamellisera. Weyermann Caramünch-3 1kg HelSädesslag: kornFärg: 140 - 160 °EBC (53 - 61 Lovibond)Tillverkare: Weyermann®Användning: Använd upp till 10% av maltnotan

Weyermann Carapils Malt 1kg Krossad
Carapils® är en ljus karamellmalt som bidrar med fyllighet åt ljusa öl, utan att påverka smak eller färg särskilt mycket. Förbättrar skumstabiliteten.Malten torkas genom en speciell process vid låg temperatur, vilket ger liten karamellisering och färgning av malten.Denna maltsort går under namnet Carafoam® i USA, och liknande maltsorter från andra tillverkare betecknas ibland dextrinmalt.Kallas även Caramel Pils och Dextrin-malt.Weyermann Carapils Malt 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltSädesslag: kornFärg: 2,5 - 6,5 °EBC (1,5 - 3 Lovibond)Användning: Normalt 2-10% av maltnotan

Weyermann Carapils Malt 250g Krossad
Carapils-malt (Caramel Pils, Dextrinmalt) från Weyermann är en ljus, lätt karamelliserad kornmalt som ger ölet bättre skumegenskaper, något sötare karaktär och mer kropp. Kan användas som specialmalt i många typer av öl.Carapils® är en ljus karamellmalt som bidrar med fyllighet åt ljusa öl, utan att påverka smak eller färg särskilt mycket. Förbättrar skumstabiliteten.Malten torkas genom en speciell process vid låg temperatur, vilket ger liten karamellisering och färgning av malten.Denna maltsort går under namnet Carafoam® i USA, och liknande maltsorter från andra tillverkare betecknas ibland dextrinmalt.Weyermann Carapils Pils MaltInnehåll: 250g krossad kornmaltSädesslag: kornFärg: 2,5 - 6,5 °EBC (1,5 - 3 Lovibond)

Weyermann Carared Malt 1kg Krossad
Carared-malt från tyska Weyermann är en mellanljus karamellmalt som vid högre andelar ger ölet en tydligt bärnstensfärgad eller röd nyans.Ger en mjuk, lätt aromatisk maltighet med inslag av sötma.Maltsmaken framhävs, fylligheten förhöjs och skumstabiliteten ökar. Kan användas som specialmalt upp till 25% i till exempel Red Ales.Weyermann Carared Malt 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltFärg: 40 – 60 °EBC (European Brewing Convention)Användning: Använd upp till 25% av maltnotan

Weyermann Wiener (Vienna) Malt 1kg Krossad
Något mörkare än pilsnermalt och med aromatisk ton. Maltig smak med lätt ton av honung, brödighet och viss nötighet. Kan användas med upp till 100 % av maltmängden eller i lägre andel för att bidra med komplexitet och maltighet. Kallas även Viener eller Vienna.Wienermalt genomgår en långsam torkning precis som pilsnermalt men vid lite högre temperatur. Enzyminnehållet är något lägre än i pilsnermalt och pale ale-malt.Sädesslag: kornFärg: 6 – 9 °EBC (2,8 – 4 °Lovibond)Innehåll: 1 kg krossad kornmalt

Weyermann Pilsner Malt 1kg KROSSAD
En ljus basmalt med lätt maltighet och ren smak samt inslag av sötma. Utmärkt bas för de flesta öl, främst i lageröl. Denna pilsnermalt från Weyermann framställs av högkvalitativt två-radigt korn som torkas långsamt vid 80 °C. Weyermann pilsnermalt har ett högt enzyminnehåll, låg proteinhalt och ger oftast ett pålitligt utbyte från mäskningen.Weyermann Pilsner Malt 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltFärg: 2,5-4,5 °EBC (European Brewing Convention)Användning: Använd upp till 100% av maltnotan

Weyermann Pilsner Malt 1kg HEL
Ljus basmalt med lätt maltig, ren smak och något inslag av sötma. Utmärkt grund för de flesta öl, och typisk huvudingrediens i de flesta lageröl. Pilsnermalten från Weyermann® framställs av högkvalitativt två-radigt korn som torkas långsamt vid låg temperatur (80 °C). Den varsamma torkningsprocessen ger en färg som är obetydligt mörkare än för vanligt korn. Denna pilsnermalt har högt enzyminnehåll, låg proteinhalt och ger normalt ett pålitligt utbyte från mäskningen.Weyermann Pilsner Malt 1kg HelSädesslag: kornFärg: 2,5 – 4,5 °EBC (1,5 – 2 °Lovibond)Enzyminnehåll: högTillverkare: Weyermann®

Weyermann Acidulated Malt (Syramalt) 1kg Hel
Ljus specialmalt, syramalt, med tydlig mjölksyrlig smak. Kan användas för pH-justering av mäsken. Framställd av ljus malt som genomgått en särskild torkningsprocess. Maltskal innehåller naturligt mjölksyrebakterier och i syramalt domineras smaken av en lätt fruktig syrlighet.Används för att sänka mäskens pH till det optimum (ca pH 5,2 - 5,5) där enzymer arbetar mest effektivt. Kan ge fördelar som högre utbyte, förbättrad smakstabilitet och litet ljusare ölfärg. Som tumregel sänks mäskens pH med 0,1 för varje viktprocent syramalt av den totala maltmängden.Används upp till 10 % av totala maltmängden. Ursprungligen framtagen för pH-justering utan att bryta mot Reinheitsgebot, numera ibland även använd för bryggning av vissa syrliga öl.Weyermann Acidulated Malt (Syramalt) 1kg HelSädesslag: kornFärg: 3 – 6 °EBC (1,7 – 3 °Lovibond)Mer produktinformationTillverkare: Weyermann®

Weyermann Råg Malt 1kg Hel
Framställs av råg (rye) vilket ger en något kryddig ton med inslag av knäckebröd. Brödig med krämig, lätt oljig munkänsla. Eftersom rågmalt har höga nivåer av β-glukaner (vilket bidrar till en kompakt maltbädd) och saknar skal, så rekommenderas en viss inblandning av andra maltsorter. För utpräglade rågöl kan rågmalt användas upp till 60 % av maltmängden.Weyermann Råg Malt 1kg HelSädesslag: rågFärg: 4 – 10 °EBC (2,1 – 4 °Lovibond)Tillverkare: Weyermann®

Weyermann Wiener (Vienna) Malt 1kg Hel
Något mörkare än pilsnermalt och med aromatisk ton. Maltig smak med lätt ton av honung, brödighet och viss nötighet. Kan användas med upp till 100 % av maltmängden eller i lägre andel för att bidra med komplexitet och maltighet. Kallas även Vienna.Wienermalt genomgår en långsam torkning precis som pilsnermalt men vid lite högre temperatur. Enzyminnehållet är något lägre än i pilsnermalt och pale ale-malt.Sädesslag: kornFärg: 6 – 9 °EBC (2,8 – 4 °Lovibond)Innehåll: 1 kg krossad kornmalt

Weyermann Vetemalt 1kg Krossad
Ljus vetemalt ger en mjuk maltighet med smak av ljust bröd och lätt jordighet. Bidrar till stabilare, mer gräddigt skum och ökad munkänsla. Vetemalt är huvudingrediens i sydtyska veteöl, men är populär i många andra ölstilar. Ger litet färgbidrag och drar åt blekt halmgult vid högre proportioner.Eftersom vetemalt saknar skal blandas den oftast med annan basmalt för att maltbädden inte ska bli för kompakt. Har högt proteininnehåll.Weyermann Vetemalt 1kg KrossadSädesslag: veteFärg: 3 - 5 °EBC (1,7 - 2 Lovibond)

Weyermann Extra Pale Premium Pilsner Malt 1kg KROSSAD
Extra ljus basmalt med lätt och ren smak och någon sötma. Utmärkt grund för de ljusaste ölstilarna, som tysk pils, NEIPA eller mexikansk ljus lager.Premium pilsnermalt från Weyermann® framställs av högkvalitativt två-radigt korn som försiktigt torkas vid låg temperatur. Den varsamma torkningsprocessen ger en extra ljus malt. Denna pilsnermalt har högt enzyminnehåll, låg proteinhalt och ger normalt ett pålitligt utbyte från mäskningen.Weyermann Extra Pale Premium Pilsner Malt 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltSädesslag: kornFärg: 2 - 2,5 °EBC (1,3 - 1,5 Lovibond)Användning: Använd upp till 100% av maltnotan

Weyermann Rye (Råg) Malt 1kg Krossad
Framställs av råg (rye) vilket ger en något kryddig ton med inslag av knäckebröd. Brödig med krämig, lätt oljig munkänsla. Eftersom rågmalt har höga nivåer av β-glukaner (vilket bidrar till en kompakt maltbädd) och saknar skal, så rekommenderas en viss inblandning av andra maltsorter. För utpräglade rågöl kan rågmalt användas upp till 60 % av maltmängden.Weyermann Råg Malt 1kg KrossadSädesslag: rågFärg: 4 – 10 °EBC (2,1 – 4 °Lovibond)Tillverkare: Weyermann®

Weyermann Carapils Malt 1kg Hel
Carapils® är en ljus karamellmalt som bidrar med fyllighet åt ljusa öl, utan att påverka smak eller färg särskilt mycket. Förbättrar skumstabiliteten.Malten torkas genom en speciell process vid låg temperatur, vilket ger liten karamellisering och färgning av malten.Denna maltsort går under namnet Carafoam® i USA, och liknande maltsorter från andra tillverkare betecknas ibland dextrinmalt.Kallas även Caramel Pils och Dextrin-malt.Weyermann Carapils Malt 1kg HelInnehåll: 1kg hel kornmaltSädesslag: kornFärg: 2,5 - 6,5 °EBC (1,5 - 3 Lovibond)Användning: Normalt 2-10% av maltnotan

Weyermann Eraclea Pilsner Malt 1kg Krossad
Pilsnermalt av kornsorten Eraclea, uppkallad efter området Eraclea i nordöstra Italien nära Venedig där det är odlas. Ger en mycket lätt och elegant smak. Utmärkt basmalt för medelhavsinspirerad lager och ale.Weyermann Eraclea Pilsner Malt 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltSädesslag: kornFärg: 3 - 5 °EBC (1,7 - 2 Lovibond)Användning: Använd upp till 100% av maltnotan

Weyermann Eraclea Pilsner Malt 1kg Hel
Pilsnermalt av kornsorten Eraclea, uppkallad efter området Eraclea i nordöstra Italien nära Venedig där det är odlas. Ger en mycket lätt och elegant smak. Utmärkt basmalt för medelhavsinspirerad lager och ale.Weyermann Pilsner Malt 1kg HelInnehåll: 1kg hel kornmaltSädesslag: kornFärg: 3 - 5 °EBC (1,7 - 2 Lovibond)Användning: Använd upp till 100% av maltnotan

Weyermann Barke Pilsner Malt 1kg Krossad
Weyermann har återupptagit produktionen av den klassiska kornsorten Barke. Den anses ge mer smak och arom än de moderna maltkornsorterna. Producerad av tvåradigt vårkorn (Barke). Perfekt basmalt för alla lageröl. Ger klar öl med stor kropp och munkänsla, liksom god skumstabilitet. Smak: maltsötma och milda toner av honung.Weyermann Barke Pilsner Malt 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltSädesslag: kornFärg: 2,5 - 4,5 °EBC (1,5 - 2 Lovibond)Användning: Använd upp till 100% av maltnotan

Weyermann Munich-1 Malt 1kg Krossad
Mellanljus basmalt med karaktäristiskt maltig smak. Brödigt maltig med viss maltsötma och kexighet.Traditionellt använd till mörka bayerska öltyper i upp till 100 % av maltmängden. En lägre andel tillför komplexitet och maltighet.Munich I är den beteckning Weyermann® använder på sin ljusare münchnermalt. Enzyminnehållet är något lägre än i pilsnermalt och pale ale-malt.Weyermann Munich-1 Malt 1kg KrossadSädesslag: kornFärg: 12 - 18 °EBC (5 - 7 Lovibond)Innehåll: 1kg krossad kornmaltSädesslag: korn

Weyermann Carahell Malt 1kg Krossad
Carahell är en ljus karamellmalt som ger lätt maltighet med någon sötma. Mer maltig med lätt honungston, än karamelligt söt. Bidrar till att ge ölet kropp, rondör och munkänsla utan att ge särskilt stort färgbidrag. Bidrar till skumstabiliteten.Carahell® är ett varumärke registrerat av Weyermann®.Weyermann Carahell Malt 1kg KrossadSädesslag: kornFärg: 20 - 30 °EBC (8 - 12 Lovibond)Innehåll: 1kg krossad kornmaltAnvändning: Normalt 2-10% av maltnotan

Weyermann Carahell Malt 1kg Hel
Carahell är en ljus karamellmalt som ger lätt maltighet med någon sötma. Mer maltig med lätt honungston, än karamelligt söt. Bidrar till att ge ölet kropp, rondör och munkänsla utan att ge särskilt stort färgbidrag. Bidrar till skumstabiliteten.Carahell® är ett varumärke registrerat av Weyermann®.Weyermann Carahell Malt 1kg HelSädesslag: kornFärg: 20 - 30 °EBC (8 - 12 Lovibond)Innehåll: 1kg Hel kornmaltAnvändning: Normalt 2-10% av maltnotan

Weyermann Pale Ale Malt 1kg KROSSAD
En ljus basmalt av högkvalitativt två-radigt korn med ren smak, lätt maltighet och sötma. Perfekt bas för de flesta öl, främst engelska och amerikanska öl. Torkas något längre än pilsnermalt så har något mörkare färgnyans.Pale Ale malten har högt enzyminnehåll, låg proteinhalt och ger oftast ett mycket bra och stabilt utbyte från mäskningen.Weyermann Pale Ale Malt 1kg KrossadInnehåll: 1kg krossad kornmaltFärg: 5,5 - 7,5 °EBC (European Brewing Convention) (2,6 - 3 Lovibond) Användning: Använd upp till 100% av maltnotan

Weyermann Pale Ale Malt 1kg HEL
En ljus basmalt av högkvalitativt två-radigt korn med ren smak, lätt maltighet och sötma. Perfekt bas för de flesta öl, främst engelska och amerikanska öl. Torkas något längre än pilsnermalt så har något mörkare färgnyans.Pale Ale malten har högt enzyminnehåll, låg proteinhalt och ger oftast ett mycket bra och stabilt utbyte från mäskningen.Weyermann Pale Ale Malt 1kg HelInnehåll: 1kg hel kornmaltFärg: 5,5 - 7,5 °EBC (European Brewing Convention) (2,6 - 3 Lovibond) Användning: Använd upp till 100% av maltnotan

Weyermann Barke Pilsner Malt 1kg Hel
Weyermann har återupptagit produktionen av den klassiska kornsorten Barke. Den anses ge mer smak och arom än de moderna maltkornsorterna. Producerad av tvåradigt vårkorn (Barke). Perfekt basmalt för alla lageröl. Ger klar öl med stor kropp och munkänsla, liksom god skumstabilitet. Smak: maltsötma och milda toner av honung.Weyermann Barke Pilsner Malt 1kg HelInnehåll: 1kg hel kornmaltSädesslag: kornFärg: 2,5 - 4,5 °EBC (1,5 - 2 Lovibond)Användning: Använd upp till 100% av maltnotan

Weyermann Vetemalt 1kg Hel
Ljus vetemalt ger en mjuk maltighet med smak av ljust bröd och lätt jordighet. Bidrar till stabilare, mer gräddigt skum och ökad munkänsla. Vetemalt är huvudingrediens i sydtyska veteöl, men är populär i många andra ölstilar. Ger litet färgbidrag och drar åt blekt halmgult vid högre proportioner.Eftersom vetemalt saknar skal blandas den oftast med annan basmalt för att maltbädden inte ska bli för kompakt. Har högt proteininnehåll.Weyermann Vetemalt 1kg HelSädesslag: veteFärg: 3 - 5 °EBC (1,7 - 2 Lovibond)