Vinosol

Vinosol Vinkork La Mancha 24x38mm 30-pack
Ej behandlade vinkorkar. En kork skall vara något större än det invändiga måttet på flaskan. Detta för att skydda vinet från syretillförsel och bakterieangrepp under lagringen, som bör ske med liggande flaska, för att hålla korken fuktig. Denna kork skall ej värmas i vatten. Använd korkapparat. En krympkapsyl ger elegant och proffsigt utseende.

Vinosol Vinkork 24x38mm 100-pack
Behandlade vinkorkar. En kork skall vara något större än det invändiga måttet på flaskan. Detta för att skydda vinet från syretillförsel och bakterieangrepp under lagringen, som bör ske med liggande flaska, för att hålla korken fuktig. Denna kork skall ej värmas i vatten. Använd korkapparat. En krympkapsyl ger elegant och proffsigt utseende.

Vinosol Vinkork 22x38mm 30-pack
Behandlade vinkorkar. En kork skall vara något större än det invändiga måttet på flaskan. Detta för att skydda vinet från syretillförsel och bakterieangrepp under lagringen, som bör ske med liggande flaska, för att hålla korken fuktig. Denna kork skall ej värmas i vatten. Använd korkapparat. En krympkapsyl ger elegant och proffsigt utseende.Passar alla våra vinflaskor.

Vinosol Vinenzym 2-pack
Vinosol Vinenzym 2-pack pinpack. Pektolas bryter ner pektin som finns i bland annat äpple som orsakar ”dimmighet” i vin. Dessutom urlakar pektolas aromer ur bär och frukter. Tillsätts i början av beredningen

Vinosol Vinsyra 2-pack
Vinosol Vinsyra 2-pack. Vinstyra (E334) används för att reglera syrligheten i vinmusten och har en konserverande verkan. Kan även användas för att justera smaken eller sötman i färdigt vin

Vinosol Vinsvavla 2-pack
Vinosol Vinsvavla 2-pack. Vinsvavla steriliserar och motverkar oxidation av vin. Görs vin på egna frukter tillsätts ca 1-2 gram per 10 liter fruktmassa. Lufta och rör om i ca 2 dagar innan Vinjäst tillsättes. Används även som jäststopp.

Vinosol Citronsyra för 25L
Vinosol Citronsyra för 25L - citronsyra används för att skapa eller öka syrligheten i vin. Jäst trivs i syrlig miljö. Tillsätta innan jästen i vinmusten. Kan även användas för att justera smaken i färdigt vin.Innehåll: CitronsyraVikt: 25g för 25L.

Vinosol Jäsnärsalt för vin 2-pack
Vinosol Jästnärsalt för vin 2-pack innehåller 2 påsar Jästnärsalt. Jästnäring. Varje påse räcker till 25L vin.

Vinosol Stoppsats
Vinosol Stoppsats för vin. Används för att stoppa pågående jäsning av vin eller för konservering av färdigjäst vin. Bör användas om man vill eftersöta med jäsbara sockerarter.

Vinosol Startsats
Vinosol Startsats Innehåller 1 påse Vinjäst och 1 påse Jästnärsalt. Räcker till 25 lit vin.

Vinosol Snabbklar - Klarningsmedel
Vinosol Snabbklar Klarningsmedel 25g till 25 liter vin. Användning: När vinet jäst färdigt och jsningen har stoppat, tappas vinet om till annat rent kärl. Var noga med att inte få med bottensatsen. Skaka bort ALL kolsyra, klarningsmedlet har begränsad effekt om kolsyra finns kvar. Tillsätt först innehållet i påse J (Kiselsol) och skaka kärlet kraftigt. Tillsätt därefter påse K (Gelatin) och skaka kraftigt igen. Placera kärlet högt i ett svalt rum, så slipper du flytta det vid omtappning.Vinet brukar klarna inom några dagar. Tappa om det igen och skaka bort eventuell kolsyra. Fyll upp vinet i väl rengjorda flaskor.Ingredienser1st Påse J = Kieselsol 1st Påse K = GelatinNettovikt: 25g

Vinosol Bentonit - Klarningsmedel
Vinosol Bentonit 10 gram Räcker till 25 lit vin. Bentonit är en slags lera som används som klarningsmedel. Lös upp hela påsens innehåll i ½ kopp vatten och rör om ordentligt. Häll därefter blandningen i vinet och rör om.

Vinosol Jässats för starkvin
Komplett jässats för starkvin. Innehåller förutom ingredienser även instruktioner och recept för att göra välsmakande vin på egna frukt och bär. Recept finns för både starkvin och lättvin.För 25 lit vin.Innehåller följande:Påse E: Renodlad specialjäst 8gPåse B: Jästnärsalt 10g (diammoniumfosfat), näring till jästenPåse A: Pektoenzym 5g (pektolas)Påse H: Jässtopp 10g (kaliumpyrosulfit/vinsvavla E224, kaliumsorbat)Påse J: Klarningsmedel 15g (Kiselsol)Påse K: Klarningsmedel 10g (Gelatin)

Vinosol Ekspån för 25L
Vinosol Ekspån till 25 liter vin - Ger vinet en fatlagrad smak. Tillsätts i vinet efter avslutad jäsning. Låt dra va 7-10 dagar eller längre om kraftigare smak önskas. Silas därefter bort. Rekomenderas till rödvin och starkvin såsom sherry, portvin och madeira. Fungerar givetvis med vitvin också.