Brygg gott öl hemma
Receptkit 20L är för dig som har bryggverk eller annan bryggutrustning för krossad malt. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 20 liter och ger cirka 56st 33cl öl.

West Coast IPA 6,5% Receptkit

En ljus India Pale Ale (IPA) med massiv, underbar arom med av persika, citrus och tall från de klassiska västkusthumlesorterna Simcoe och Chinook. Ölet torrhumlas för extra härlig doft. Alkoholstyrkan kompletteras väl av humlebeskan och ger ölet en fin balans.

Receptkit West Coast IPA 6,5% 20L innehåller:
- Malt (krossad): Golden Promise Pale ale, Caramel Pils
- Humle: Simcoe, Chinook
- Torrhumling: Ja
- Jäst: American Ale
- Klarningsmedel: Protafloc
- Mjölksyra för pH-justering
- Kapsyler: Svarta kapsyler ingår
- Bryggmanual och recept (Grainfather XML-fil finns vid förfrågan)
Innehåller kornmalt.

Jäsning
Denna ale jäses bäst i en temperatur på 18°C. Rekommenderat temperaturspann är 17-21°C. Använd gärna t.ex en jäskylväska eller temperaturkontrollerat kylskåp för att hålla jäskärlets temperatur rätt.

Hur lång tid tar det?
Själva bryggningen tar cirka 4 timmar. Sedan ska ölet jäsa i 2 veckor, därefter flaskas det och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vilken utrustning behöver jag ha hemma?
Bryggverk (20L eller mer) eller annan bryggutrustning för krossad malt, kastrull/lakvattenkokare 10-20L, slev, strösocker, behållare 1-2L, krydd- och decilitermått, flaskfyllare, desinfektionsmedel, kapsylerare, jäskärl med och utan tappkran. Bruna tomflaskor (ca 28st 33cl per 10 liter öl) behövs först när ölet ska flaskas 14 dagar efter bryggdagen.

Nedladdningsbara filer


Våra kunder säger

 • Hampus
  Bra kit och grundligt recept som är lätt att följa. bryggde Dipa varianten så återkommer när ölen jäst klart.
 • Thomas
  Mycket god! Blev verkligen överraskad över att man kan brygga en så god öl hemma! I klass med Lagunita IPA som säljs på Systembolaget, men godare:)
 • Jon J.
  Sanslöst bra. Bryggde denna och "tyvärr" så är de kommersiella sorterna jag brukar dricka inte alls lika goda längre. Nu vill jag endast ha denna så den lär bryggas igen!
 • Johan
  Mycket bra recept. Bra balans mellan beska och fruktighet från torrhumlingen.
 • Pontus P.
  En av dom godaste öl jag har druckit!!
 • Glenn
  Första gången jag provade att göra egen öl och använde BIAB. Ölen blev mycket bra och jag är imponerad att det går att göra så god öl hemma. Alla som provat den tycker att den blev supergod. Nu blir det en annan IPA samt en Stout nästa gång.

Låt andra veta vad du tycker om West Coast IPA 6,5% Receptkit 20L