Brygg gott öl hemma
Receptkit 20L är för dig som har bryggverk eller annan bryggutrustning för krossad malt. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 20 liter och ger cirka 56st 33cl öl.

Strawberry Sour 4,5%
Törstsläckande röd suröl (Berliner Weisse) med fin syra och härlig jordgubbssmak och doft tack vare jordgubbspurén. Ölet syras genom en Kettle Sour-process med hjälp av mjölksyrebakterier.

Receptkit Strawberry Sour 4,5%
- Surningsmetod: Kettle Sour, hel pilsnermalt för surning och muslinpåse ingår.
- Frukt/bär: Jordgubbspuré 1kg
- Malt (krossad): Wheat, Pilsner
- Humle: Ingen behövs
- Jäst: English Ale
- Klarningsmedel: Nej
- pH-justering: Mjölksyra
- Kapsyler: Svarta kapsyler ingår
- Bryggmanual och Recept (Grainfather XML-fil finns vid förfrågan)
Innehåller kornmalt och vetemalt.

Jäsning
Denna ale jäses bäst i en temperatur på 18°C. Rekommenderat temperaturspann är 17-21°C. Använd gärna t.ex en jäskylväska eller temperaturkontrollerat kylskåp för att hålla jäskärlets temperatur rätt.

Hur lång tid tar det?
Surölet bryggs under 3-4 dagar. Dag 1 mäskas, lakas och snabbkokas ölet och sedan får det sura i 2-3 dygn. Dag 3 kokas ölet och sedan jäses det i 2 veckor. Därefter flaskas ölet och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt ca 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vad behöver jag ha hemma?
Bryggverk (20L eller mer) eller annan bryggutrustning för krossad malt, kastrull/lakvattenkokare 10-20L, slev, strösocker, behållare 1-2L, krydd- och decilitermått, flaskfyllare, desinfektionsmedel, kapsylerare, jäskärl med och utan tappkran. Plastfolie. Bruna tomflaskor (ca 28st 33cl per 10 liter öl) behövs först när ölet ska flaskas 14 dagar efter bryggdagen.


Låt andra veta vad du tycker om Strawberry Sour 4,5% Receptkit 20L