Böcker
Hemmabryggt öl, gjort med enkel utrustning, har potential att bli minst lika gott som proffsbryggt – i många fall till och med bättre
Sannolikheten att det bor en bryggmästare i din kropp är stor. Vi hade ingen aning om att det kunde vara så, men nu står vi här, och inser att vi sen vi började brygga öl 2013 egentligen inte...
Att brygga riktigt god öl hemma i köket är faktiskt både enkelt och kul – även för den som inte har några förkunskaper. Köksbryggning påminner mer om matlagning än traditionell...
Om boken Köpenhamn för foodisar Erik Eje Almqvist har skapat en alldeles utmärkt guide för foodisar. Foodisar förklarar författaren som en person som tycker om god mat och levande...
Nu är det dags att lära dig att göra cider! Denna fermenterade äppel- och/eller pärondryck som har sina rötter i romarriket är i dag mest populär i England, Frankrike, Spanien, USA och...
I Sverige står vi varje höst med ett överflöd av frukt i villaträdgårdar och gamla fruktlundar. ”Vilket slöseri”, tänkte vi och startade vår ciderrevolution. Med enkel utrustning och ett...
Äntligen är den här! Sveriges första standardverk om mjöd; denna mytomspunna dryck, bryggt på honung, som redan vikingarna visste att uppskatta.Kanske är det kopplingen till vikingar som gör...
Att brygga godare kaffe hemma behöver inte vara särskilt komplicerat. Du behöver egentligen bara väl rengjord grundutrustning, ett färskmalet gott kaffe, en våg, en timer och kunskapen i den...
I boken Hantverksöl presenteras några av världens mest spännande och banbrytande mikrobryggerier.
Mikkellers Book of Beer guidar dig genom bryggprocessen steg för steg och berättar allt du behöver veta för att bli din egen bryggmästare om råvaror, utrustning och mältning, om mäskning,...
En bok om den svenska ölrevolutionen. Hantverket, bryggarna – och ölen förstås!