PBW Rengöringsmedel 450g

{{variation.formatted_price}} {{variation.formatted_normal_price}}
Mängdrabatt! {{price.formatted_normal_price}}/st vid köp av {{price.price_quantity}} eller fler
I lager

Perfekt till ditt bryggverk och annan utrustning. PBW (Powdered Brewery Wash) är ett buffrat alkaliskt rengöringsmedel med aktivt syre och mycket bra rengöringsförmåga. Det är säkert att hantera och skadar varken dig, miljön eller din utrustning. PBW är minst lika effektivt som kaustiksoda och är helt fritt från dess negativa egenskaper.

PBW används av bryggerier för CIP (Cleaning In Place) och är också mycket populärt bland hembryggare.

Användning
Rekommenderad dosering för hembryggare är 2 oz per 5 gallon, dvs 57 gram per 19 liter eller 0,3%. Det motsvarar 2 msk per 10 liter. Bryggerier använder ofta 1-2 oz per gallon, dvs 0,75%-1,5%, beroende på grad av nedsmutsning. För lättare rengöring kan det räcka med lägre koncentration.

Rekommenderad kontakttid är 30 minuter för mäsk-, lak-, kokkärl och fat, och 5-10 minuter för slangar. Längre kontakttider än 3 timmar kan vara direkt skadligt för utrustningen och det gäller speciellt plastdetaljer som är betydligt känsligare än plåt och glas.

Rekommenderad temperatur: PBW kan användas i kall lösning men är effektivare vid högre temperaturer. Gå dock inte över 70°C.

OBS: Efterskölj med vatten.


Du kanske även behöver

  • PBW Rengöringsmedel 450g

    PBW Rengöringsmedel 450g

    Perfekt till ditt bryggverk och annan utrustning. PBW (Powdered Brewery Wash) är ett buffrat alkaliskt rengöringsmedel med aktivt syre och mycket...
    129 kr

Låt andra veta vad du tycker om PBW Rengöringsmedel 450g

*Namn
*E-post
Betyg
Bedömning
Antispam
* = Obligatoriska fält