Brygg gott öl hemma
Receptkit 20L är för dig som har bryggverk eller annan bryggutrustning för krossad malt. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 20 liter och ger cirka 56st 33cl öl.

Kveik IPA 6,5%

En ljus India Pale Ale (IPA) som bryggs med Kveikjäst som ger snabb jäsning och fruktiga toner. Kan jäsas vid höga sommartemperaturer 20-40 grader C. Underbart fruktig och blommig arom av blodgrape, mandarin och aprikos från den amerikanska Amarillo-humlen.
Ölet torrhumlas för härlig doft.

Receptkitet innehåller:
- Malt (krossad): Golden Promise Pale Ale, Havregryn
- Humle: Amarillo
- Torrhumling: Ja
- Jäst: Kveik Voss
- Klarningsmedel: Protafloc
- Kapsyler: Svarta kapsyler ingår
- Mjölksyra för pH-justering
- Bryggmanual och Recept (Grainfather XML-fil finns vid förfrågan)
Innehåller kornmalt och havre.

Jäsning
Denna ale jäses bäst i en temperatur på 18°C. Rekommenderat temperaturspann är 17-21°C. Använd gärna t.ex en jäskylväska eller temperaturkontrollerat kylskåp för att hålla jäskärlets temperatur rätt.

Hur lång tid tar det?
Själva bryggningen tar cirka 4 timmar. Sedan ska ölet jäsa i 2 veckor, därefter flaskas det och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vilken utrustning behöver jag ha hemma?
Bryggverk (20L eller mer) eller annan bryggutrustning för krossad malt, kastrull/lakvattenkokare 10-20L, slev, strösocker, behållare 1-2L, krydd- och decilitermått, flaskfyllare, desinfektionsmedel, kapsylerare, jäskärl med och utan tappkran. Bruna tomflaskor (ca 28st 33cl per 10 liter öl) behövs först när ölet ska flaskas 14 dagar efter bryggdagen.


Låt andra veta vad du tycker om Kveik IPA 6,5% Receptkit 20L