WildBrew™ Helveticus Pitch är en ren kultur med mjölksyrabakterier, utvalda specifikt för ölbryggning av syrliga ölstilar. Ger en intensiv och skarp citrusaktig smakprofil med tydlig syra, lämplig både för traditionella och moderna syrliga öl. Helveticus Pitch ger en tydligare syrlighet än Lactobacillus plantarum.

Förutsatt att Helveticus Pitch tillsätts under optimala förhållanden går det att reproducera syrlig öl, under säkra och stabila former. Kulturen kan användas med olika metoder, exempelvis "kettle souring". För bästa resultat bör vörten vara helt ohumlad eller ha en mycket låg beska.

Lämplig för bland annat berliner weisse, gose, lambic, farmhouse ale och andra ölstilar där syra önskas bidra till karaktären.

Sour Pitch klassificeras som Lactobacillus helveticus, som är fakultativ heterofermentiv (producerar förutom mjölksyra även koldioxid och ättiksyra eller etanol).

Dosering: 10 gram per 100 liter
Lämpligt pH vid inokulering: >3.4
Jästemperatur: 38 - 45 °C (100 - 113 °F)
Tillverkare: Lallemand

Nedladdningsbara filer


Låt andra veta vad du tycker om Helveticus Pitch 10g (Lallemand)