Brygg gott öl hemma
Receptkit 20L är för dig som har bryggverk eller annan bryggutrustning för krossad malt. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 20 liter och ger cirka 56st 33cl öl.

Happy Monk Belgian Blond 6,5%
En törstsläckande och klassisk belgisk blond ale med Saaz-humle och belgisk abbaye-jäst. Perfekt till god ost och ett måste för dig som tycker om belgisk öl i stil med La Trappe Blond, Leffe Blond och Chimay Tripel.

Happy Monk Belgian Blond 6,5% 20L innehåller:
- Malt (krossad): Pale Ale, Wheat
- Humle: Saaz
- Jäst: Belgian Abbaye
- Klarningsmedel: Protafloc
- Kapsyler: Svarta kapsyler ingår
- Mjölksyra för pH-justering
- Bryggmanual och Recept (Grainfather XML-fil finns vid förfrågan)
Innehåller kornmalt och vetemalt.

Jäsning
Denna lager kan jäsas på två sätt, antingen som en 'hybridlager' i rumstemperatur 17-21°C (2 veckor), eller som en riktig lager vid 10-12°C (2 veckor på 12°C, sedan lagring >2 veckor på 10°C). Använd gärna t.ex en jäskylväska eller temperaturkontrollerat kylskåp för att hålla jäskärlets temperatur rätt.

Hur lång tid tar det?
Själva bryggningen tar cirka 4 timmar. Sedan ska ölet jäsa i 2 veckor, därefter flaskas det och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vilken utrustning behöver jag ha hemma?
Bryggverk (20L eller mer) eller annan bryggutrustning för krossad malt, kastrull/lakvattenkokare 10-20L, slev, strösocker, behållare 1-2L, krydd- och decilitermått, flaskfyllare, desinfektionsmedel, kapsylerare, jäskärl med och utan tappkran. Bruna tomflaskor (ca 28st 33cl per 10 liter öl) behövs först när ölet ska flaskas 14 dagar efter bryggdagen.

Nedladdningsbara filer


Låt andra veta vad du tycker om Happy Monk Belgian Blond 6,5% Receptkit 20L