Grainfather G70 är den nya, större och vidareutvecklade 70L-versionen av det populära bryggverket Grainfather Connect. En enorm vörtkylare ger snabb kylning och kontrollenheten kan styras med både bluetooth och wifi - Med Grainfather mäskar, silar av och kokar man i samma kärl. Sötvörten pumpas runt och värms enligt RIMS-metoden efter önskat mäskschema (programmera in tid och temperatur direkt på displayen eller via mobilappen).

- Enheten har en kapacitet på 70 liter med en konisk bas och kan ta 17 kg malt.
- Den rostfria stålkonstruktionen är robust och byggkvalitet utmärkt (enheten väger 47 kg i kartongen, så det är mycket Grainfather!).
- WiFi-styrd med den uppdaterade Grainfather Community-appen. Användaren kan skapa sitt eget recept eller bläddra bland tusentals användare som skickats in. Normala funktioner som försenad start i app så att vatten kan värmas i förväg.
- Den nya kontrollenheten, Smart Controller, styr både pump och uppvärmning automatiskt. Dessutom har den många smarta funktioner, bland annat automatisk stegmäskning, recepthantering och enkel styrning via smartphone eller surfplatta (iOS eller Android) över WiFi. - Falskbotten i två steg - den koniska basen låter en falsk botten med en inre krage sitta i bottnens urtag.
- Bottenavlopp under den falska botten så att nästan ingen dead space
- Anpassade 3,2 kWh dolda element - Vi har gjort det bästa av den tillgängliga kraften. Elementet täcker cirka 80% av basen och monteras med en termisk pasta, snarare än bräserad. Detta förflyttar värmen effektivt uppåt, förlorar väldigt lite där det inte behövs och eftersom det sprids i ett så brett område kommer inbränning att vara mycket osannolikt (även de flesta partiklarna lägger sig på falskbotten). Att vara dold, det är också superlätt att rengöra.
- Bekväm cirkulation med recirkulationrör. I stället för upp och om har vi byggt en port på sidan av enheten vilket betyder att om pumpen oavsiktligt slås på, kommer vörten bara till den andra sidan av enheten, snarare än spruta rakt upp i luften. Recirkuleringsröret har en push-passning, så det kunde inte vara lättare att installera eller ta bort.
- Tappkran för provtagning/dränering. Detta går i linje med pumpen så det är särskilt användbart vid tömning av rengöringsvattnet. Tömmer enheten på nolltid.
- Siktglas med ren-på-plats-lösning (CIP). Det här är verkligen användbart när du lakar. I stället för att förlita sig på vattenkalkyleringar kan du bara laka tills du når volym före kokning. Kapsylen kan bytas ut med den medföljande slanghylsan så att du kan ansluta till recirculationsröret och spola siktglaset medan du rengör.
- Ny design på kanterna av silplåtarna. Dessa innebär att silikontätningarna inte längre behövs. De har en riktigt slät yta och plattorna känns sig riktigt robusta och bärande. Formen på G70 är lite annorlunda - den är mycket bredare och inte så mycket högre än den vanliga Grainfather, så vi har sett relativt snabbt dränering av korgen, och mindre sannolikhet för stuck sparge när den dränerande ytan är större.
- Säkerhetsaspekter inklusive låst stödring, kraftig belastning, inga glidfästen på maltkorgen och skydd från att slå oavsliktiligt slå på kulventilen.
- Lyftstång med lyftkrok från vinsch. Gör inget misstag, det här är en 2-personers hiss utan vinsch!
- Enorm wort chiller. Denna fungerar som en dröm. Det finns en kraftfullare pump, en mycket effektiv falsk botten och ett större motströmskylare, så enligt min erfarenhet är kylningstiderna ungefär samma som 30l Grainfather, trots att volymen är mer än dubbelt. På grund av storleken måste detta placeras bort från G70, så längre silikonslang som standard.
- Rejäla handtag på G70-karossen. Handtag också på glaslocket.
- Inkluderar dammskydd och krananslutningar.
- Detta är en komplett enhet inklusive wort chiller och krananslutningar. Det behövs ingen tillbehörssats.
- 3 års Grainfather-garanti.
- 3.2 kW effekt, 16A säkring krävs.

Instruktionsmanual
Klicka här

Nedladdningsbara filer


Låt andra veta vad du tycker om Grainfather G70 70L Bryggverk