Brygg gott öl hemma
Receptkitet är för dig som redan har bryggkit eller annan bryggutrustning hemma. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 10 liter och ger 25-30st 33cl öl.

Gose Sour 4,5%
Gose är en tysk sur och aningen salt ale med himalayasalt och coriander som ger en törstsläckande uppfriskande citrussmak. Ölet syras genom en Kettle Sour-process med hjälp av mjölksyrebakterier. Ingen humle behövs i denna öl, surheten ersätter den.

Receptkit Gose Sour 4,5%
- Surningsmetod: Kettle Sour, hel pilsnermalt för surning och muslinpåse ingår.
- Specifika ingredienser: Korianderfrön, himalayasalt
- Malt (krossad): Wheat, Pilsner
- Humle: Ingen
- Jäst: American Ale
- Klarningsmedel: Protafloc
- pH-justering: Mjölksyra
- Kapsyler: Svarta kapsyler ingår
- Bryggmanual och Recept (Grainfather XML-fil finns vid förfrågan)
Innehåller kornmalt och vetemalt.

Hur lång tid tar det?
Surölet bryggs under 3-4 dagar. Dag 1 mäskas, lakas och snabbkokas ölet och sedan får det sura i 2-3 dygn. Dag 3 kokas ölet och sedan jäses det i 2 veckor. Därefter flaskas ölet och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt ca 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vad behöver jag ha hemma?
Förutom Hembryggeriets Bryggkit 10L behövs: Kastrull 10-15L, kastrull 3-5L, slev, ugnsgaller/sil, decilitermått, socker, bruna tomflaskor, plastfolie.
Notera: Om du inte har Hembryggeriets Bryggkit 10L så rekommenderar vi att du köper till en Bryggpåse 10L (BIAB) för malten. Om du har annan bryggutrustning för att brygga samma batchstorlek med krossad malt hemma så behövs inte bryggpåsen.


Våra kunder säger

  • Jimmy J.
    Blev kanon! Var lite rädd att jag inte skulle lyckas då jag bara smakade av syrligheten vid surningen men det blev bra, som sagt, perfekt syrlig och salt smak som friskar upp i värmen.

Låt andra veta vad du tycker om Gose Sour 4,5% Receptkit 10L