Gör suröl utan syrning innan koket! Lactic Magic är en vild stam av Lachancea thermotolerans sur jäst som vi fångade i en Guelph bakgård. Lactic Magic producerar mjölksyra från glukos i din vört. Jämfört med liknande produkter visar Lactic Magic förbättrade aromater av citrus och tropisk frukt och mjukare syra. Eftersom det är en jäst kan Lactic Magic användas för att göra sura öl utan omkokande steg! Användningsanmärkningar: Tillsatt glukos (dextros) krävs för mjölksyraproduktion. Jäsning är långsammare än Saccharomyces men snabbare än Brett


ATTENUATION: 68-85% (depending on glucose)
TEMPERATURE: 20-25ºC (68-77ºF)
DIASTATIC: No
FERMENTATION RATE: Medium-Low
SUITABLE BEER TYPES: Tart Summer Beers
FLOCCULATION: Medium
ALCOHOL TOLERANCE: Medium
PHENOLIC: No
BIOTRANSFORMATION: No Data
FLAVOUR DESCRIPTION: Citrus, Tropical Fruit, Banana

Nedladdningsbara filer


Låt andra veta vad du tycker om Escarpment Labs Lactic Magic Jäst