Brygg gott öl hemma
Receptkitet är för dig som redan har bryggkit eller annan bryggutrustning hemma. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 10 liter och ger 25-30st 33cl öl.

California Common Lager 5,5%
En amerikansk California Common lager, även kallad Steam Beer, med maltig smak och karamelltoner. Ölet torrhumlas för extra härlig doft.

Receptkit California Common Lager 5,5%
- Malt: Pale Ale, Cara Amber
- Humle: Northern Brewer
- Torrhumling: Ja
- Jäst: Speciell lagerjäst för rumstemperatur
- Klarningsmedel: Protafloc
- Kapsyler: 30 st
- Instruktioner
- Mjölksyra för pH-justering
Innehåller kornmalt.

Hur lång tid tar det?
Själva bryggningen tar 3-4 timmar. Sedan ska det jäsa i 2 veckor, därefter flaskas ölet och flaskjäses i ytterligare 1-2 veckor. Totalt 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vad behöver jag ha hemma?
Kastrull 10-15 liter, Kastrull 5 liter, slev, sil, decilitermått, socker, bruna tomflaskor.

Nedladdningsbara filer


Våra kunder säger

 • Rasmus
  Rinner ner lätt som en ljus lager med smak som en pale Ale. Verkligen god, enda problemet är att det blev för några öl, alla som testade ölen gillade den och ville ha mer☺️
 • Henrik
  Första gång som jag brygger egen öl, mycket detaljerade instruktioner och lätta att följa. Ölen blev hur god som helst och pyste härligt när korken avlägsnades. Lagom mycket med skum och förvånansvärt klar öl, satsen var i kylen i tre dagar innan tappning. Rekommenderar starkt denna lager!
 • Martin M.
  Bryggde denna för 5 veckor sedan och har nu provsmakat och bjudit till vänner och familj. Jättegod smak, fint skum och fin färg! Tyvärr blev det inte många flaskor kvar, så nu får det bli en bryggning till!
 • Tommie T.
  Väldigt god!
 • Leif L.
  En mycket god lager, min favorit. Bra och enkelt recept.

Låt andra veta vad du tycker om California Common Lager 5,5% Receptkit