Brygg gott öl hemma
Receptkit 20L är för dig som har bryggverk eller annan bryggutrustning för krossad malt. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 20 liter och ger cirka 56st 33cl öl.

Brewski Mangofeber DIPA 8%

Mangofeber är en ljus Dubbel India Pale Ale (DIPA) med nyanserad, humlearomatisk smak av citrus, mango och grapefrukt. Mangopuré ger DIPAn en extra fruktighet som Mangofeber är så känd för. Ölet torrhumlas för extra härlig doft. 

Receptkit innehåller:
- Frukt: Mangopuré
- Malt (krossad): Golden Promise, Oats, Wheat, Caramel Pils
- Humle: Chinook, Citra
- Torrhumling: Ja
- Jäst: English Ale
- Klarningsmedel: Nej
- Mjölksyra för pH-justering
- Kapsyler: Svarta kapsyler ingår
- Bryggmanual och recept (Grainfather XML-fil finns vid förfrågan)
Innehåller korn- och vetemalt.

Jäsning
Denna ale jäses bäst i en temperatur på 18°C. Rekommenderat temperaturspann är 17-21°C. Använd gärna t.ex en jäskylväska eller temperaturkontrollerat kylskåp för att hålla jäskärlets temperatur rätt.

Hur lång tid tar det?
Själva bryggningen tar cirka 4 timmar. Sedan ska ölet jäsa i 2 veckor, därefter flaskas det och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vilken utrustning behöver jag ha hemma?
Bryggverk (20L eller mer) eller annan bryggutrustning för krossad malt, kastrull/lakvattenkokare 10-20L, slev, strösocker, behållare 1-2L, krydd- och decilitermått, flaskfyllare, desinfektionsmedel, kapsylerare, jäskärl med och utan tappkran. Bruna tomflaskor (ca 28st 33cl per 10 liter öl) behövs först när ölet ska flaskas 14 dagar efter bryggdagen.

Nedladdningsbara filer


Låt andra veta vad du tycker om Brewski Mangofeber DIPA 8% Receptkit 20L