Recensioner

6 recensioner
Kim
Verifierad köpare
Tror nog jag tyckte min "felgjorda" Cooler var bäst (återkommer senare om de, och ett hett tipst). Brew Cooler är perfekt att kyla ner ölen några grader, vilket jag haft problem med. Tycker den är helt magisk på att hålla kylan. Formen är perfekt för en 30l hink, och den klarar precis att hålla ett fat kylt (jämför gärna pris/prestanda här). Men första gången jag använde den så var den lite trång.... Jäsrör och hink fick precis plats. Inget stämde emot specen. Hade lite mailkonversation om det och de erbjöd mig att byta ut den. När allt var klart för utbyte så märkte jag att; när man tar ut den (första gången) och stoppar i hinken så är den väldigt kompakt (läs ihopknycklad). Hinken gick i och jag var nöjd. Allt fungerade klockrent. Höjden stämde dock inte. Det var till sist att jag inte öppnat upp den tillräckligt. Så om du vill ha en mer kompaktare version, låt botten vara lite skrynklad, perfekt att anpasssa och skapa ännu mer kyla till din jäshink. Bättre än en cylindrkoniskt kärl om du inte kan hålla kylan inom önskad nivå. En jättebra kylare (några grader ner), perfekt isolering (24h), lätt & snabb/smidig att hantera. Tycker dessa är väldigt prisvärda, jämfört med andra liknande alternativ. Två för en, liksom.
Alex
Verifierad köpare
Jag köpte två brew coolers och är väldigt nöjd. De passar mina jäshinkar som är av olika tillverkare och därför lite olika i dimensionerna. Jag får också precis plats med mina damejeanner på 25 liter, fastän jäsröret sticker upp mot väskans lock. I övrigt gör de vad de ska. Bra instruktioner och inget krångel. Det enda jag tycker verkar lite onödigt är bärremmen som tydligen inte bör användas till att lyfta väskan. Men det påverkar ju inte funktionen i övrigt.
Alen
Verifierad köpare
Funkar perfekt! Just nu jäser jag en IPA (10-liters batch). Rumstemperaturen är 21 grader och inne i väskan är det 18 grader. Använder 1 st 1-liters flaska. Ska även kallkrascha efter ordinarie jäsning. Enda nackdelen är att man ska byta flaska/flaskor varje dygn. Men kombinationen pris/effekt/smidighet tycker jag är jättebra!
Daniel
Verifierad köpare
Väldigt nöjd med denna! Perfekt om man inte har plats för kyl eller kylssystem. Dessutom mycket mindre investering. Det enda jag möjligen kanske saknar är en mindre lucka för att komma åt tappkranen utan att lyfta ur hela jäskärlet.
Krister
Verifierad köpare
Tro't eller ej, men den fungerar klockrent. Den kräver lite experimenterande för att få fram en helt jämn jästemp, men för priset är den outstanding. Med byte av 2 frysta petflaskor på morgon och kväll höll den en mycket jämn temp på 19°.
Mikael
Verifierad köpare
Varvat två dygn nu med kylklampar och ett par 1L petflaskor. Temp är nere på 16°C (rumstemp ca 18,5°C) trots att det jäser för fulla muggar och genererar värme i sig. Med ett till par petflaskor hoppas jag få ner temperaturen till de önskade 14°C för framtida ciderjäsning. Rekommenderas!

Du kanske även behöver

Hembryggeriet Bryggkit 10L

Hembryggeriet Bryggkit 10L

10-liters startpaket för att brygga god öl hemma. Köp till receptkit och börja brygga!

799 kr
Jäskärl 15-liter med lock

Jäskärl 15-liter med lock

Jäskärl i livsmedelsgodkänd plast. Perfekt när du vill göra flera öl samtidigt. Lock med gummigenomföring för jäsrör. Gradering till 12 liter, rymmer 15 liter upp till kanten. Handtag i plast. MåttHöjd: 32 cmDiameter: 30 cmObs: Jäsrör köps till separat.

79 kr
Mängdrabatt!
75 kr/st vid köp av 3 eller fler
Winter Season Ale 5% Ölbryggningskit

Winter Season Ale 5% Ölbryggningskit

Komplett 10-liters startpaket för att brygga en hel back bärnstensfärgad vinteröl. Innehåller både bryggkit och receptkit.

999 kr
Jäskärl 15-liter med Lock och Tappkran

Jäskärl 15-liter med Lock och Tappkran

Jäskärl i livsmedelsgodkänd plast med tappkran. Lock med gummigenomföring för jäsrör. Gradering till 12 liter, rymmer 15 liter upp till kanten. Handtag i plast.MåttHöjd: 32 cmDiamater: 30 cmTapkranshål i jäskärlet: 25mm Obs: Flaskfyllare (som passar perfekt på tappkranen) och jäsrör köps till separat. Tappkranens utseende och mått kan skilja.

129 kr
Brewski Herr Hemlig IPA 5,5% Receptkit 10L

Brewski Herr Hemlig IPA 5,5% Receptkit 10L

Receptkit 10 liter för en hel back grym Herr Hemlig IPA från Brewski. För dig som redan har bryggkit.

449 kr
Mängdrabatt!
389 kr/st vid köp av 2 eller fler
Brewski Herr Hemlig IPA 5,5% Ölbryggningskit

Brewski Herr Hemlig IPA 5,5% Ölbryggningskit

Komplett 10-liters startpaket för att brygga en hel back grym Herr Hemlig IPA från Brewski. Innehåller både bryggkit och receptkit.

1 099 kr
Jäskärl 30-liter med lock

Jäskärl 30-liter med lock

Jäskärl i livsmedelsgodkänd plast. Lock med gummigenomföring för jäsrör. Gradering till 25 liter, rymmer 30 liter upp till kanten.MåttHöjd: 44cmDiameter: 37cm Obs: Jäsrör köps till separat.

139 kr
Christmas Season Julöl 5,5% Ölbryggningskit

Christmas Season Julöl 5,5% Ölbryggningskit

Komplett 10-liters startpaket för att brygga en hel back bärnstensfärgad julöl med årstidens goda kryddor. Innehåller både bryggkit och receptkit.

999 kr
Friends Company Tropical Hopnado IPA 6,7% Ölbryggningskit

Friends Company Tropical Hopnado IPA 6,7% Ölbryggningskit

Komplett 10-liters startpaket för att brygga en hel back härlig tropisk IPA från Friends Company. Innehåller både bryggkit och receptkit.

1 099 kr
Hembryggeriet Bryggkit 25L

Hembryggeriet Bryggkit 25L

Bryggkit för satser på 20-30L. Perfekt att komplettera med till ditt automatiska bryggverk!

1 256 kr
999 kr
DEAL
Friends Company Sunshine Double IPA 8% Receptkit 10L

Friends Company Sunshine Double IPA 8% Receptkit 10L

Receptkit 8 liter för en hel back härlig, juicig och fyllig tropisk dubbel-IPA från Friends Company. För dig som redan har bryggkit.

439 kr
Mängdrabatt!
379 kr/st vid köp av 2 eller fler
Friends Company Sunshine Double IPA 8% Ölbryggningskit

Friends Company Sunshine Double IPA 8% Ölbryggningskit

Komplett 8-liters startpaket för att brygga en hel back härlig, fyllig tropisk dubbel-IPA från Friends Company. Innehåller både bryggkit och receptkit.

1 099 kr
Brew Cooler XL 30L Jäskylväska - för jäskärl eller fat

Brew Cooler XL 30L Jäskylväska - för jäskärl eller fat

Brew Cooler XL är en ny extra stor, vattentät och isolerad kylväska för att hålla rätt temperatur i jäskärl och fat upp till 30 liter. Passar för 1st 30L jäskärl eller 2st 19L corneliusfat. Extra stagningsribbor gör att den håller sig upprätt av sig själv. Perfekt dig som inte har plats eller möjlighet att jäsa i kylskåp hemma. Så fungerar Brew Cooler XLFunktionen är enkel, man använder plastflaskor eller andra förslutna behållare med fruset vatten för att kyla ner jäskärlet i Brew Coolern till rätt jästemperatur. Volymen fruset vatten bestämmer hur många grader under rumstemperatur som jästemperaturen håller sig. Man byter ut de frusna vattenflaskorna varje dygn.1. Ställ Brew Coolern på lämplig plats i ditt hem. Sätt ditt jäskärl med vört i Brew Coolern.2. Placera rätt antal behållare med fruset vatten i Brew Coolern enligt Temperaturkartan nedan.3. Stäng dragkedjorna på Brew Coolern.4. Efter 24 timmar, byt ut de frusna vattenbehållarna mot nya.Temperaturkarta: Välj rätt jästemperaturStorleksexempel på frusen vattenbehållare och den temperaturminskning som den ger jämfört med rumstemperaturen (i grader Celcius) för 20L öl:En 1-liters minskar 1,5 grader C.Två 1-liters minskar 3 grader C.En 1,5-liters minskar 2 grader C.Två 1,5-liters minskar 4 grader C.Tre 1,5-liters minskar 6 grader C.Fyra 1,5-liters minskar 8 grader C.En 2-liters minskar 3 grader C.Två 2-liters minskar 6 grader C.Tre 2-liters minskar 9 grader C.Fyra 2-liters minskar 12 grader C.Dessa temperaturminskningar gäller för 20 liter öl. Temperaturminskningen är alltså cirka 1,5 grader per liter fruset vatten. Temperaturen kan maximalt sänkas med cirka 15 grader.Exempel: Om det är 21 grader i ditt hem och du vill jäsa 20 liter ale vid 18 grader, addera då en 2-liters frusen vattenflaska tillsammans med ditt jäskärl i Brew Coolern. Byt ut efter 24 timmar och upprepa de 3-4 första jäsdygnen då temperaturkontrollen är som viktigast. Om du bara brygger 10 liter så räcker det med en 1-1,5 liters frusen vattenbehållare.Vilken jästemperatur är rätt?För att ölen ska smaka så bra som möjligt är det viktigt att kontrollera jästemperaturen. För en ale är den optimala jästemperaturen runt 18 grader under de 3-4 första jäsdagarna när jäsningen är som mest aktiv. En lager bör jäsas vid 10-12 grader. Cider runt 14-15C, rödvin 20-30C och vitt vin 7-16C.Optimal jästemperatur för din öl står högst uppe i höger hörn på Hembryggeriets Recepturer.InformationHöjd: 70cmLängd: 40cmBredd: 40cmStagning: 60cm långa vertikala ribbor stagar upp och gör att väskan håller sig upprätt av sig själv.Material: Kraftig svart polyester med isolering och vattentät grå inre liner. Bärrem: Utrustad med justerbar bärrem, bär dock inte Brew Coolern i bärremmen när det är ett fyllt jäskärl i.OBS! Jäskärl, fat eller andra tillbehör ingår ej. Enbart Brew Cooler Jäskylväska.

399 kr
349 kr
DEAL
Mängdrabatt!
299 kr/st vid köp av 2 eller fler
Tillfälligt slut
Visa produkt