Berliner Weisse 4,5% Receptkit 20L

{{variation.formatted_price}} {{variation.formatted_normal_price}}
Mängdrabatt! {{price.formatted_normal_price}}/st vid köp av {{price.price_quantity}} eller fler
I lager

Brygg gott öl hemma
Receptkitet är för dig som redan har bryggkit eller annan bryggutrustning hemma. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 10 liter och ger 25-30st 33cl öl.

Berliner Weisse 4,5%
Berliner Weisse är en sur, frisk och törstsläckande tysk veteöl. Ölet suras genom en Kettle Sour-process med hjälp av mjölksyrebakterier. Bitterhumlen är Hallertauer Tradition från södra Tyskland och jästen är en engelsk alejäst.

Addera frukt eller bär till din suröl
Det är enkelt att göra om denna sats Berliner Weisse till en suris med frukt och bär, kallas ofta "Florida Weisse". När ölet jäst i 3-4 dagar, häll försiktigt i frukt/bär (helst pastöriserade så de inte innehåller vildjäst eller bakterier) och låt jäsa resterande tid. Doseringen frukt/bär varierar beroende på hur kraftig smak den har, och hur mycket smak man vill ha. Hallon kan man till exempel addera mycket av, t.ex 50-300g per liter, medan passionsfrukt kan doseras lägre t.ex 10-20g per liter.
Hembryggeriets puréer är perfekta detta för ändamålet.

Receptkit Berliner Weisse 4,5%
- Surningsmetod: Kettle Sour, hel pilsnermalt för surning och muslinpåse ingår.
- Malt (krossad): Wheat, Pilsner
- Humle: Hallertauer Tradition
- Jäst: English Ale
- Klarningsmedel: Protafloc
- pH-justering: Mjölksyra
- Kapsyler: Svarta kapsyler ingår
- Bryggmanual och Recept (Grainfather XML-fil finns vid förfrågan)
Innehåller kornmalt och vetemalt.

Hur lång tid tar det?
Surölet bryggs under 3-4 dagar. Dag 1 mäskas, lakas och snabbkokas ölet och sedan får det sura i 2-3 dygn. Dag 3 kokas ölet och sedan jäses det i 2 veckor. Därefter flaskas ölet och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt ca 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vad behöver jag ha hemma?
Bryggverk (20L eller mer) eller annan bryggutrustning för krossad malt, kastrull/lakvattenkokare 10-20L, slev, strösocker, behållare 1-2L, krydd- och decilitermått, flaskfyllare, desinfektionsmedel, kapsylerare, jäskärl med och utan tappkran. Plastfolie. Bruna tomflaskor (ca 28st 33cl per 10 liter öl) behövs först när ölet ska flaskas 14 dagar efter bryggdagen.


Våra kunder säger

  • Lennart L.
    En av dom bästa ölen jag har bryggt även om jag bara fick den till 4 %. Nästa blir med hallon i.

Låt andra veta vad du tycker om Berliner Weisse 4,5% Receptkit 20L

*Namn
*E-post
Betyg
Bedömning
Antispam
* = Obligatoriska fält