The Yeast Bay Vermont Ale

{{variation.formatted_price}} {{variation.formatted_normal_price}}
Mängdrabatt! {{price.formatted_normal_price}}/st vid köp av {{price.price_quantity}} eller fler
I lager

En unik jäststam från nordöstra delen av USA som kan ge härliga fruktiga estrar av persika och citrus. Perfekt till IPA och Pale Ale. 

Typ: Flytande jäst
Flockning: medel-låg
Jästemperatur: 18-20C de 5-7 första dagarna, öka sedan till cirka 21C för att jäsa ut.
Volym: 35ml
Räcker till: cirka 20L normalstark öl, för 8% eller mer använd två eller gör förkultur.

Användning
Förvara i kylskåp, och ta ut i rumstemperatur 3-6 timmar innan användning. Skaka väl innan användning och öppna skruvkorken sakta. Pitcha i väl syresatt vört vid cirka 21 grader C (70F).

Beskrivning på engelska:
Isolated from a uniquely crafted double IPA out of the Northeastern United States, this yeast produces a balanced fruity ester profile of peaches and light citrus that complements any aggressively hopped beer. Expect this strain to take off fast and ferment wort quickly, though elevating the temperature following the bulk of fermentation may be required to raise the attenuation.

In order to achieve high attenuation, we recommend fermenting at 18 - 20 °C for 5 - 7 days, and then raising the temperature to 21 °C until a stable gravity is reached.

We also recommend mashing at 64 - 65 °C and adding a small percentage of the fermentables (~ 5 - 10 %) as sugar.

Attenuation has also been reported to increase when repitching after the first generation.


Låt andra veta vad du tycker om The Yeast Bay Vermont Ale

*Namn
*E-post
Betyg
Bedömning
Antispam
* = Obligatoriska fält