Brygg gott öl hemma
Receptkitet är för dig som redan har bryggkit eller annan bryggutrustning hemma. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 10 liter och ger 25-30st 33cl öl.

Happy Monk Belgian Blond 6,5%
En törstsläckande och klassisk belgisk blond ale med Saaz-humle och belgisk abbaye-jäst. Perfekt till god ost och ett måste för dig som tycker om belgisk öl i stil med La Trappe Blond, Leffe Blond och Chimay Tripel.

Blond eller Trippel - välj själv!
Nu kan du välja om du vill göra 10-liter belgisk blond på 6,5% (ca 28st 33cl öl) eller 8 liter belgisk trippel på 8% (ca 22st 33cl öl). Instruktioner finns i recepturen som medföljer receptkitet. Perfekt för dig som älskar stark belgisk öl med härlig smak.

Receptkit Happy Monk Belgian Blond 6,5%
- Malt: Pale Ale, Wheat
- Humle: Saaz
- Jäst: Belgian Abbaye
- Klarningsmedel: Protafloc
- Kapsyler: 40 st
- Instruktioner
- Mjölksyra för pH-justering
Innehåller korn- och vetemalt.

Hur lång tid tar det?
Själva bryggningen tar cirka 4 timmar. Sedan ska ölet jäsa i 2 veckor, därefter flaskas det och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vad behöver jag ha hemma?
Kastrull 10-15 liter, kastrull 3 liter, slev, ugnsgaller/sil, decilitermått, socker, bruna tomflaskor.


Våra kunder säger

 • Fredrik
  Gjorde mitt första öl någonsin med denna sats. Visst tog det sin tid men den som väntar på något gott väntar alltid förlänge.
 • Christer C.
  Mycket god smak fin färg.
 • Mikael M.
  Vår 3:e bryggning någonsin blev vår allra bästa. Fin färg och fyllig kropp med väl avvägd efter beska. Mkt nöjd.
 • Hans H.
  detta var min första bryggning och jag följde receptet och anvisningarna nästan slaviskt, och efter låtit drycken vilat i ca 3 veckor efter flaskning så måste jag säga att det var en härlig smak och fin färg samt en shysst skumbildning vid upptappning. ska absolut göra om denna fast i den högre alkoholhalten, tror nog att den blir ännu bättre då.

Låt andra veta vad du tycker om Happy Monk Belgian Blond 6,5% Receptkit