Brewly 40L Bryggerikit är ett prisvärt paket bestående av Brewly 40L bryggverk med kylspiral och whirlpool, Brewly 20L lakvattenkokare och Brewly Hop Spider.

Brewly 40L bryggverk är ett effektivt, kompakt halvautomatiskt bryggverk med Whirlpool, kylspiral med gardena-kopplingar och effektivt mesh-bottenfilter. Man mäskar, lakar, kokar och kyler i samma kärl. Vörten pumpas runt och värms enligt RIMS-metoden under mäskningen. 

Via den tydliga displayen ställer man enkelt in temperatur, tid och effekt för både mäskning och kok. Upp till hela 9 mäsksteg och 9 humlegivor per recept. Minne för upp till 9 recept.

Malten placeras i en maltkorg med perforerad insats som enkelt kan lyftas upp i två steg för lakning efter mäskningen. Insatsen kan steglöst justeras i höjdled för olika mängder malt tack vare teleskopiskt overflow-rör.

Volymnivåmätare i polykarbonat finns på utsidan så man enkelt kan se bryggverkets volym upp till 40L. Även internt finns volymnivåmätare instansat på innerväggen.

Ett Whirlpool-rör i rostfritt är inkluderat så man efter koket kan skapa en vörtvirvel som ökar volymeffektiviteten och påskyndar kylningen av vörten.

Brewly 40L Bryggverk med Chiller & Whirlpool
- Material: Polerat rostfritt stål (AISI 304)
- Chiller: 8,8m rostfri kylspiral med gardena-kopplingar för enkel inkoppling
- Whirlpool: Rostfritt Whirlpool-rör med CAM-lock-koppling
- Justerbart flexibelt recirkulationsrör med CAM-lock-koppling
- Bottenfilter: Upphöjt Mesh-screen botten filter för effektiv separering av humle från vörten
- Bryggvolym: 40 liter
- Bräddvolym: 50 liter
- Effekt: 2500 W (ställbart i steg om 100 W). 16A säkring rekommenderas. Värmeelementet är placerat under bottnen för att undvika karamellisering av vörten.
- Maltkorg: Kan höjas i flera steg och justeras efter maltmängden. Perforerad justerbar insats med teleskopiskt overflow-rör och Grainstopper. Maximal rekommenderad maltmängd är 10 kg.
- Digital Controller med minne för att spara upp till 9 recept med upp till 9 mäsksteg och 9 humlegivor vardera. Välj mellan Automatiskt läge och Manuellt läge med alarm/påminnelser.
- Tydlig LCD-display på den digitala controllern.
- Temperaturområde 25°C to 100°C, justerbart i steg om 0,1°C.
- Temperaturkontroll upp till 100°C, med +-1°C noggrannhet.
- Kraftig magnetisk centrifugalpump med separat styrning. Maxflöde 12 liter per minut.
- Tappkran med Bazooka mesh-screen-filter
- Höjd: 57 cm (utan lock och recirkulationsrör)
- Diameter: 40 cm (utan handtag och tappkran)
- Vikt: 10 kg (fraktdragande vikt 50 kg)
- Instruktionsmanual

Mäskvattenberäkning:
Mäskvattenvolymen i liter = (antal kilo malt *2,5) + 10L.
Notera: 2,5 är ration mellan vatten och malt, dvs hur tjock mäsk man vill ha, denna ratio kan man själv variera och är normalt mellan 2,2-3. 10L är volymen vatten som får plats under maltkorgen i bryggverket,

Exempel: Vid ett 20L recept med 6kg malt blir mäskvattnet: 6*2,5+10 = 25L.

Lakning: Vid 20L recept, laka med 78-gradigt vatten till 25L och starta upp vörtkoket.

Nedladdningsbara filer


Våra kunder säger

  • Pekktur
    Bryggt öl hemma sedan 2010. Har haft detta paket i cirka 6 månader, innan körde jag kylväska och separat kokkärl. Har nu gjort ett tiotal bryggningar. För priset finns det knappt något att klaga på. 40 liter normalstark sötvört utan problem, så man kan få två fat per bryggning. Köper färsigkrossad malt och har en brygg-effektivitet på 78%. Godset är tunt och lite rappligt, men fyller sin funktion. Har rullande kok med full gryta, och maltkorgen har jag haft 10 kg malt i utan problem. Inga överhettade element, kärvande knappar, avstannade pumpar eller liknande, och jag upplever att bryggverket är lätt att rengöra efter bryggning efter en omgång och cirkulering med PBW. Priset gjorde att jag var villig att testa paketet och jag ångrar det inte, och skulle inte vilja gå över till kylväskan och kokkärlet igen.
  • Benjamin
    Jag hade bara bryggt i kastrull två gånger innan jag skaffade bryggverket Brewly 40L så jag har ingen erfarenhet av att använda andra bryggverk men jag är mycket nöjd med både bryggverket och servicen på hembryggeriet. Jag hade monterat botten i maltkorgen fel så den böjdes men fick en ny på studs när jag kontaktade supporten (tack igen!). Jag har inte haft problem med pump eller filter som blivit blockerade vilket jag tycker jag ser ofta med liknande bryggverk. Tycker den håller temperaturen bra och snabbt kommer upp i kok, enkel att rengöra. Överlag så funkar allt som det ska. Det enda negativa skulle vara att instruktionerna som följer med är sparsamma med information men också ganska otydliga. Mitt enda problem nu är såklart att jag vill brygga oftare och ha den större varianten.

Låt andra veta vad du tycker om Brewly 40L Bryggerikit